Dit is de Lenovo Yoga 920
De Lenovo Yoga 920 is een luxe convertible met onder de motorkap een achtste generatie Intel Core i7-processor. Qua design lijkt het apparaat een beetje op het vorige model, met hier en daar aanpassingen die grotendeels goed lijken uit te pakken. Zo zat de camera van de 910 in de rand aan de onderkant, wat nou niet de beste plek was voor wanneer je aan een Skypen was in laptopstand. Nu is die camera wederom naar de bovenkant van het scherm verplaatst, zonder meteen een dikke rand te herintroduceren.
Het 13,9″-scherm wordt nog altijd vergezeld door een redelijke dikke, zwarte balk aan de onderkant. Maar gelukkig zorgt het verder heldere en scherpe display, met haar resolutie van 3.860 bij 2.160 pixels, ervoor dat je daar niet al te vaak op zult letten. De Lenovo Yoga 920 is ook voorzien van een nieuwe digitizer, met ruim vierduizend drukpunten. Dit aspect komen we tegenwoordig wat vaker tegen op convertibles, zoals bijvoorbeeld op de onlangs onthulde Microsoft Surface Pro en de Acer Switch 7 Black Edition (tijdens IFA onthuld).
Over het algemeen lijkt het erop dat Lenovo de Yoga-lijn heeft verbeterd door het gewoon wat simpeler aan te pakken. Het design heeft geen rare fratsen, maar is gelukkig nog wel voorzien van een horlogebandscharnier. Verder lijkt het erop dat er dit keer voor zachter aluminum gekozen is. De Lenovo Yoga 920 is 1,4 centimeter dun, dat drie millimeter minder is in vergelijking met de voorganger. Qua gewicht is er wel wat veranderd, maar dat staat alleen mooi op een blad vol specificaties. In de praktijk merk je hier namelijk niets van.
Door de introductie van een tweede Thunderbolt-poort (er zit er nu één aan allebei de kanten), hebben gebruikers de keuze om het apparaat aan allebei de kanten op te laden. Daardoor maakt het dus niet snel meer uit waar je precies zit; zolang er een stopcontact in de buurt is, is het goed. Daarnaast is er alleen nog maar een usb 3.0-poort. Mocht je meer op de Lenovo Yoga 920 willen aansluiten, of bestanden willen overzetten via een (micro-)sd-kaart, dan zul je extra moeten betalen voor een externe dock of een adapter.
De paradepaardjes van de Lenovo Yoga 920 zijn uiteraard de achtste generatie quadcore-processor en het 4K-scherm. Daarnaast kunnen gebruikers het apparaat verder configureren met tot 16 GB aan werkgeheugen en tot 1 TB aan ssd-opslagruimte. Ook zijn er microfoons aanwezig die je stem tot vier meter afstand kunnen horen. Mocht je de digitale assistent Cortana (in het Engels) in huis gebruiken, dan kun je dus vanaf een afstandje haar aanspreken en commando’s geven. Dit werkt zelfs in een nieuwe standby-modus.
Met een accu van 70 Whr aan boord claimt Lenovo dat de batterij zo’n elf uur mee moet gaan. Ter vergelijking: de vorige Yoga, de 910, beschikte over 79 Whr. Desondanks zou de 920 toch een uur langer mee moeten kunnen gaan. Dit is iets dat we in onze recensie willen bespreken. Datzelfde geldt overigens voor het geluid. Aan boord zitten speakers van het merk JBL, maar die hebben we in de drukke pershal niet echt goed kunnen testen (en op de booth van Lenovo op de beurs zelf is het altijd druk en lawaaiig, ook geen succes).
Met een prijs vanaf 1.599,99 euro haal je straks een apparaat in huis dat ontzettend veel geld heeft gekost. Of de luxe convertible haar prijs ook waard is, kunnen we nu helaas nog niet zeggen. Uiteraard kun je de Lenovo Yoga 920 in vier standen gebruiken en zijn er ook nieuwe opties die Windows 10 heeft geïntroduceerd (zoals muziek afspelen in standby), maar niet alles is exclusief voor de 920 — die ervaringen vind je ook elders. Daarom wachten we graag op de release van de convertible. Vanaf half november is ‘ie te koop in Nederland.
Meer van IFA
Wil je meer lezen over de producten die tijdens de IFA zijn aangekondigd? Dan kun je in deze uitgebreide categorie alles vinden dat je moet weten. Zodra de producten naar Nederland komen, kun je ook terecht in onze tabletdatabase, waar we alle modellen in op nemen.
Reacties (0)