Hands-on met de Acer Predator 8 gaming-tablet
Android-liefhebbers hebben niets te klagen als het op gaming op Android aankomt. Niet alleen beschikken ze over de optie om te kiezen voor de Nvidia Shield Tablet, die toegang biedt tot de Nvidia GRID-gamestreamservice, ze hebben ook de keuze uit krachtige tablets zoals de Google Nexus 9, gemaakt door HTC, en bijvoorbeeld nog de Samsung Galaxy Tab S2, in twee verschillende formaten. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van tablets die niet per se gericht zijn op gaming, maar wel goed op gespeeld kan worden.
Is er dan nog wel ruimte voor nog een Android gaming-tablet? Het antwoord zou ja kunnen zijn wanneer die tablet in kwestie ook daadwerkelijk iets te bieden heeft. Als we kijken naar de specs van de Acer Predator 8, dan zijn we gematigd positief. We zijn wel positief de resolutie van het acht inch-scherm (1920 bij 1200 pixels) en de technologie die Acer erin gestopt heeft, zoals Zero Air Gap, IPS en de Predator ColorBlast-technologie, want de kleuren en de graphics van de games spatten van het scherm af. Daar ligt het dan ook niet aan.
Het ligt ook niet aan het geluid van de Predator 8. Toegegeven, het was druk om ons heen, maar we hebben toch heel wat van het geluid meegekregen. De Acer Predator 8 beschikt over vier speakers aan de voorkant (die rode uithoeken), die niet alleen een mooi stereogeluid aanbieden, maar ook nog een virtueel surround sound. De games die wij speelden maakten daar geen gebruik van, dus hadden de vier boxen alle ruimte om te laten horen hoe het stereogeluid klinkt. En dit klinkt op zich prima, maar zet de Predator 8 niet hard als dat niet hoeft.
Zet je hem namelijk wat harder, dan kan het geluid ietwat schel zijn, maar dat kan ook met de instellingen of de kwaliteit van de game te maken hebben. Het uiterlijk van de tablet speelt ook mee. Daar waar tablets die niet op gaming gericht zijn er vaak slick en dun uitzien, is de Acer Predator 8 dikker en lijviger dan menig tablet – die uitstekende speakers op alle hoeken helpen ook niet mee. In vergelijking met de Nvidia Shield is de Predator wel veertig gram lichter en 0,4 centimeter dunner, dus daar heeft Acer al wat op gewonnen.
Onder de motorkap van de Acer Predator 8 vinden we een Intel Atom X7-processor, evenals 2GB aan werkgeheugen. Ook beschikt de standaardversie over 32GB aan opslagruimte (wat toch krap aanvoelt met die steeds groter wordende mobiele games) en beschikt het andere model 64GB aan intern geheugen. Vooral de processor en het werkgeheugen vallen redelijk tegen. Voor nu is het misschien niet zo’n probleem, maar met oog op de toekomst hebben we nu al het idee dat je niet lang zult doen met zo’n matige procesverwerker en laag werkgeheugen.
Tijdens onze hands-on op de IFA-beurs hield de Acer Predator 8 zich echter wel staande, vooral met het spel Asphalt 8. Het is echter nog lastig om te beslissen of deze gaming-tablet het tegen de Nvidia Shield Tablet kan opnemen, wat al meer dan een jaar de beste optie voor gaming op een Android-tablet is. In november komt deze tablet uit voor een bedrag van tenminste 349 euro. Tot die tijd moet Acer nog echt laten zien wat het apparaat in huis heeft, want voorlopig lijkt het erop dat deze slate, met zijn vier speakers en haarfijn beeld, weinig nieuws brengt.
Waar Acer op inzet is Predator TacSense: dat moet het gamen specialer maakt door het met haptische feedback te verrijken. Deze techniek maakt middels duidelijke vibratie de game-ervaring intenser, maar dat zien we eigenlijk alleen gebeuren bij een aantal genres – de vlieger gaat niet op voor alle games die worden uitgebracht op de tablet. Andere interessante features zijn microSD-kaartgleuf (waar een microSD-kaart tot 128GB in kan worden geplaatst) en de verschillende accessoires, zoals een stylus of een gaming headset.
Reacties (0)