Review: DigiCal+ agenda-app met weersvoorspellingen (incl. winactie!)

18 november 2013 3 Minuten 20 Reacties
Digical-review

Digibites, de makers van DigiCal, hebben een grote update voor deze populaire agenda-applicatie aangekondigd. DigiCal is de eerste Android agenda-app met wereldwijde weersvoorspellingen.

DigiCal is de agenda app die dagelijks op mijn tablet geraadpleegd wordt. Een kleine vijf maanden geleden heb ik deze app getest, omdat ik op zoek was naar een goede agenda app. Sindsdien gebruik ik niets anders meer. Met name de uitgebreide kalenderweergaven en de Google Now koppeling maken DigiCal voor mij onmisbaar. Op mijn tablet draait de betaalde versie, zodat ik geen last heb van irritante advertenties. Enige minpunt vond ik de prijs van de app.

Grote update voor DigiCal

Digibites, de makers van DigiCal, hebben een grote update voor deze populaire agenda applicatie aangekondigd. DigiCal mag zich namelijk de eerste Android agenda-app noemen die wereldwijde weersvoorspellingen integreert in kalenderweergaven en widgets.

DigiCal maakt organiseren van buitenactiviteiten makkelijker

“We wilden het organiseren van buitenactiviteiten makkelijker maken voor onze gebruikers, daarom hebben wij besloten om weervoorspellingen in DigiCal te integreren. De stijlvolle weerinformatie maakt je kalenderweergaves en widgets niet alleen mooier, maar ook informatiever met de gedetailleerde weerinformatie.”

Aldus Albert Kwok, verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij Digibites.

Advertentie

Gratis weersvoorspellingen

De weersvoorspellingen voor vandaag en de komende 2 dagen worden gratis getoond. In alle kalenderweergaves en widgets van DigiCal zijn de weersvoorspellingen van over de hele wereld geïntegreerd. Als je doorklikt naar de weerpagina kun je de luchtvochtigheid, neerslag, luchtdruk, bewolking, wind, zonsopgang en zonsondergang van de komende dagen zien.

Betalen voor premium weersvoorspellingen

Als iets gratis aangeboden wordt kun je er bijna altijd van uit gaan dat het geld gaat kosten als je meer wilt, zo ook in dit geval. Met het betaalde abonnement krijg je onder andere:

  • Gedetailleerde uurlijkse weersvoorspellingen voor de komende 48 uur;
  • 3 Uurlijkse weersvoorspellingen voor de komende 15 dagen;
  • Een interactieve weergrafiek met temperatuur- en neerslagvoorspellingen;
  • Gemakkelijke locatiebeheer: snel aanpassen en opslaan van je favoriete weerlocaties.

Ik heb er al even mee mogen spelen

De afgelopen week heb ik rondgelopen met de nieuwste versie van DigiCal en ik moet zeggen dat het me goed bevalt. In mijn agenda kan ik direct zien of ik met de fiets naar mijn afspraak kan of dat het toch verstandiger is om de auto te pakken. Een nat pak zit natuurlijk niemand op te wachten. Volgende week moet ik bijvoorbeeld rekening houden met lichte regen in de avond, goed om te weten als ik met de trein terug naar huis ga na mijn afspraak. Hoe meer je inzoomt op de afspraak des te gedetailleerder wordt de voorspelling.

Op de weerpagina kan ik zoals beloofd het weer per uur zien voor de komende 48 uur (ik heb namelijk een betaald account).  

Ik ben enthousiast

Zelf heb ik het nooit gemist in mijn agenda, maar ik vind de weersvoorspellingen echt een meerwaarde. Er is nog wel ruimte voor verbetering. Zo is de Nederlanse taal nog niet overal doorgevoerd. Ook al heb ik Nederlands als taal ingesteld, toch blijft de app me weersvoorspellingen die gedeeltelijk in het Engels zijn voorschotelen. Daarnaast is de weersvoorspelling van vandaag niet goed zichtbaar in de homescreen widget door de configuratieknop (update: Deze kun je weghalen in het configuratiescherm van dit widget).

Feest vieren doe je niet alleen

Om de nieuwe update te vieren, wordt de prijs van DigiCal+ (de betaalde versie) met 50 procent verlaagd voor 3 dagen van 18 november tot en met 20 november. Met de promocode WP13 kun je de proefperiode van het premium weerabonnement verhogen van 14 dagen naar 60 dagen. De promocode vervalt op 2 december 2013.

Als kers op de taart mogen wij ook nog eens 25! promotiecodes weggeven die goed zijn voor een jaar lang gebruik van het premium weerabonnement. Deze code is zowel te gebruiken met DigiCal (gratis) als DigiCal+ (betaalde versie).

ACTIE IS GESLOTEN.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (17)

JHS_NL

JHS_NL
18 november 2013 om 10:53

Wauw! Ik gebruik de app zelf al heel lang en had wel iets gelezen over de aankomende functie. Heb de functie nog niet kunnen testen maar ik zou het erg handig vinden om te kunnen zien of ik mijn regenpak nodig heb voor het fietsen naar werk of het geven van de trainingen voor Hockey.

Hoop op een mooie promo-code!

Inloggen
JHS_NL

JHS_NL
18 november 2013 om 11:11

Ik moet overigens ook nog even toevoegen dat ik deze kalender gebruik omdat die voor mij bruikbaar is op zowel mijn tablet als mijn telefoon zonder dat ik veel veranderingen zie in de manier van weergeven.

Inloggen
Oscar Schade

Oscar Schade
18 november 2013 om 11:57

De standaard Samsung-kalender is niet helemaal wat ik zoek, evenals de Google Calender app. Al tijden op zoek naar een goed alternatief mét weekoverzicht. Dit gaat zomaar mijn volgende agenda zijn op mijn telefoon, hopen op een promocode.

Inloggen
jonathan

jonathan
18 november 2013 om 12:01

ik gebruik nu de officiële calander app van google maar weer integratie dat zie ik wel zitten altijd handig

Inloggen
tristan

tristan
18 november 2013 om 13:44

de samsung kalender op s advance vind ik flut net zo als die van google op mijn pad 300,
en ik zoek nog een alternatief (hopelijk is dit een geschikte app)

gr.

tristan

Inloggen
Muggie

Muggie
18 november 2013 om 13:48

Ow zou leuk zijn, wij zijn hier veel buitenshuis dus een goed app. is welkom.

gr. Muggie

Inloggen
Jelle

Jelle
18 november 2013 om 15:13

Ik gebruik deze app zelf nog niet, maar het lijit me wel heel handig, bijvoorbeeld als ik naar school ga enik wil weten wat het voor weer het wordt. Ik zou het heel erg handig vinden als ik zou kunnen zien of ik dan mijn regenval nodig heb. Ik gebruik de aus agenda app al maar die is niet zo handig.

Hoop op een mooie promocode!

Inloggen
Ben Teuwen

Ben Teuwen
18 november 2013 om 15:24

Bedankt voor promotie code. Thx 🙂

Inloggen
Stein Van uytven

Stein Van uytven
18 november 2013 om 16:41

Super prijs! Ty

Inloggen
Peter Van Laethem

Peter Van Laethem
18 november 2013 om 20:46

Persoonlijk ken ik het programma (nog) niet maar altijd wel mooie gelegenheid om het te leren kennen. Bij deze dus geïnteresseerd in een eventuele promotiecode 😉

Inloggen
Paul

Paul
18 november 2013 om 20:58

Ik gebruik nu Pocket Informant, maar deze wil ik wel proberen. Hardstikke nuttig om de weersvoorspelling in je agenda te zien.

Inloggen
Ton

Ton
18 november 2013 om 22:23

Gebruik Digical al vanaf het begin (betaald), erg blij mee, deze weersvoorspelling is weer een slimme toevoeging!

Inloggen
JHS_NL

JHS_NL
19 november 2013 om 08:36

Bedankt voor de promo code. Heeft mijn gebruik (net als Ton als sinds het begin betaald) alleen maar aangenamer gemaakt!

Inloggen
Rens

Rens
19 november 2013 om 17:02

Nou, dan wil ik er ook wel een 🙂

Inloggen
Jelle

Jelle
19 november 2013 om 17:50

Thnx voor de promocode 🙂

Inloggen
Ton

Ton
19 november 2013 om 22:28

Idd bedankt!

Inloggen
henkv

henkv
19 november 2013 om 23:55

Zojuist het bericht gelezen op tabletsmagazine, maar nog niet uitgeprobeerd. Ben benieuwd of het net zo goed werkt als beschreven is.

Inloggen


20 november 2013 om 00:24

Wil je een code?

Inloggen
Hans de Kleine

Hans de Kleine
20 november 2013 om 19:11

Digical is al sinds het ontstaan mijn favoriete agenda app. De weer toevoeging vind ik erg goed. Jammer dat er geen proefperiode is ingebouwd voor de uitgebreide weergegevens. Promocode, graag dus…

Inloggen
jonathan

jonathan
01 december 2013 om 18:03

waar hebben jullie die code’s naar gestuurd

Inloggen