Review: DigiCal+ agenda-app met weersvoorspellingen (incl. winactie!)

18 november 2013 3 Minuten 20 Reacties
Digical-review

Digibites, de makers van DigiCal, hebben een grote update voor deze populaire agenda-applicatie aangekondigd. DigiCal is de eerste Android agenda-app met wereldwijde weersvoorspellingen.

DigiCal is de agenda app die dagelijks op mijn tablet geraadpleegd wordt. Een kleine vijf maanden geleden heb ik deze app getest, omdat ik op zoek was naar een goede agenda app. Sindsdien gebruik ik niets anders meer. Met name de uitgebreide kalenderweergaven en de Google Now koppeling maken DigiCal voor mij onmisbaar. Op mijn tablet draait de betaalde versie, zodat ik geen last heb van irritante advertenties. Enige minpunt vond ik de prijs van de app.

Grote update voor DigiCal

Digibites, de makers van DigiCal, hebben een grote update voor deze populaire agenda applicatie aangekondigd. DigiCal mag zich namelijk de eerste Android agenda-app noemen die wereldwijde weersvoorspellingen integreert in kalenderweergaven en widgets.

DigiCal maakt organiseren van buitenactiviteiten makkelijker

“We wilden het organiseren van buitenactiviteiten makkelijker maken voor onze gebruikers, daarom hebben wij besloten om weervoorspellingen in DigiCal te integreren. De stijlvolle weerinformatie maakt je kalenderweergaves en widgets niet alleen mooier, maar ook informatiever met de gedetailleerde weerinformatie.”

Aldus Albert Kwok, verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij Digibites.

Advertentie

Gratis weersvoorspellingen

De weersvoorspellingen voor vandaag en de komende 2 dagen worden gratis getoond. In alle kalenderweergaves en widgets van DigiCal zijn de weersvoorspellingen van over de hele wereld geïntegreerd. Als je doorklikt naar de weerpagina kun je de luchtvochtigheid, neerslag, luchtdruk, bewolking, wind, zonsopgang en zonsondergang van de komende dagen zien.

Betalen voor premium weersvoorspellingen

Als iets gratis aangeboden wordt kun je er bijna altijd van uit gaan dat het geld gaat kosten als je meer wilt, zo ook in dit geval. Met het betaalde abonnement krijg je onder andere:

  • Gedetailleerde uurlijkse weersvoorspellingen voor de komende 48 uur;
  • 3 Uurlijkse weersvoorspellingen voor de komende 15 dagen;
  • Een interactieve weergrafiek met temperatuur- en neerslagvoorspellingen;
  • Gemakkelijke locatiebeheer: snel aanpassen en opslaan van je favoriete weerlocaties.

Ik heb er al even mee mogen spelen

De afgelopen week heb ik rondgelopen met de nieuwste versie van DigiCal en ik moet zeggen dat het me goed bevalt. In mijn agenda kan ik direct zien of ik met de fiets naar mijn afspraak kan of dat het toch verstandiger is om de auto te pakken. Een nat pak zit natuurlijk niemand op te wachten. Volgende week moet ik bijvoorbeeld rekening houden met lichte regen in de avond, goed om te weten als ik met de trein terug naar huis ga na mijn afspraak. Hoe meer je inzoomt op de afspraak des te gedetailleerder wordt de voorspelling.

Op de weerpagina kan ik zoals beloofd het weer per uur zien voor de komende 48 uur (ik heb namelijk een betaald account).  

Ik ben enthousiast

Zelf heb ik het nooit gemist in mijn agenda, maar ik vind de weersvoorspellingen echt een meerwaarde. Er is nog wel ruimte voor verbetering. Zo is de Nederlanse taal nog niet overal doorgevoerd. Ook al heb ik Nederlands als taal ingesteld, toch blijft de app me weersvoorspellingen die gedeeltelijk in het Engels zijn voorschotelen. Daarnaast is de weersvoorspelling van vandaag niet goed zichtbaar in de homescreen widget door de configuratieknop (update: Deze kun je weghalen in het configuratiescherm van dit widget).

Feest vieren doe je niet alleen

Om de nieuwe update te vieren, wordt de prijs van DigiCal+ (de betaalde versie) met 50 procent verlaagd voor 3 dagen van 18 november tot en met 20 november. Met de promocode WP13 kun je de proefperiode van het premium weerabonnement verhogen van 14 dagen naar 60 dagen. De promocode vervalt op 2 december 2013.

Als kers op de taart mogen wij ook nog eens 25! promotiecodes weggeven die goed zijn voor een jaar lang gebruik van het premium weerabonnement. Deze code is zowel te gebruiken met DigiCal (gratis) als DigiCal+ (betaalde versie).

ACTIE IS GESLOTEN.

Reacties (20)