‘Google wil meer controle over Nexus-lijn’

01 februari 2016 1 Minuut 0 Reacties
google-nexus-9

Google zou meer controle over de Nexus-lijn willen hebben, over zowel de software als de hardware. De software is al van het bedrijf, nu de hardware nodig. Dit is niet de eerste keer dat we dit gerucht horen.

Gerucht: maakt Google straks zijn eigen hardware?

Er is wederom een gerucht verschenen over Google en diens plan om zelf hardware te maken voor de Nexus-lijn (smartphones, phablets en tablets). Ook nu wordt beweerd dat de zoekmachinegigant zijn eigen hardware zou willen bouwen, of daar in elk geval meer controle over zou willen hebben. Nu besteedt het bedrijf de productie uit aan externe partijen, zoals Samsung, LG, HTC en sinds eind vorig jaar ook Huawei. Volgens de geruchtenmolen wil de softwaremaker in dit geval Apple achterna gaan en de high-end markt veroveren.

Het bedrijf heeft al twee producten van top tot teen zelf gemaakt, waaronder de Google Pixel C. Ja, de techggigant gebruikte daarvoor andermans hardware (processor, het scherm, et cetera), maar is wel de enige die wat te zeggen heeft over de samenstelling. En dat zou Google straks dus ook willen hebben wat de Nexus-lijn betreft. Tegelijkertijd zweeft het gerucht rond dat HTC dit jaar verantwoordelijk is voor een Nexus-toestel, welke is niet bekend. Of de zoekmachinegigant dan wellicht volgend jaar met eigen hardware komt, is onbekend.

Reacties (0)