Google rolt donkere modus uit voor Gmail en Maps

10 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
Gmail

Google is begonnen met het uitrollen van de donkere modus voor een aantal eigen apps. Het gaat om Gmail en Google Maps voor Android en voor iOS. Nog niet iedereen zal de update echter direct al krijgen.

In een tweet van Gmail werd bekendgemaakt dat Google is gestart met het uitrollen van de donkere modus. Niet iedereen zal hier echter direct van kunnen genieten. Alleen de gebruikers die gebruikmaken van Android 10 en iOS 11 of hoger zullen één dezer dagen een optie te zien krijgen om de donkere modus in te stellen. Voor de donkere modus voor Maps kregen we een teaser te zien op de officiële Instagram-pagina van Android.

Voor iOS-gebruikers zal de donkere modus geen probleem zijn, want vrijwel iedereen gebruikt al iOS 13. De donkere modus voor beide apps zal dan ook snel beschikbaar zijn voor iOS-gebruikers. Voor Android-gebruikers ligt dit even anders. Veel gebruikers werken nog met Android 9.0 Pie. Android 10 is op de meeste smartphones nog niet geïnstalleerd. Je zult daarom dus ook moeten wachten totdat jouw fabrikant de update naar Android 10 heeft uitgebracht.

Advertentie

 

Ook Instagram krijgt een donkere modus

Gisteren werd al bekend dat ook Instagram snel een donkere modus zal krijgen. De donkere modus moet deze week uitrollen voor zowel Android als iOS. Voor iOS geldt minimaal iOS 13. Android-gebruikers moeten minimaal Android 9.0 Pie geïnstalleerd hebben.

Reacties (0)