Nieuwe Asus FE170CG Fonepad verschijnt online

13 mei 2014 1 Minuut 0 Reacties
Asus-fonepad-7-2014

Een nieuwe week, een nieuwe Asus Fonepad. Dat is wat we wel kunnen stellen na de introductie van inmiddels bijna tien verschillende modellen. Deze week is het de beurt aan de Fonepad FE170CG, een model dat vorige maand al in benchmarks opdook.

De Asus Fonepad FE170CG is net als alle andere modellen uit de line-up een 7-inch tablet waarmee gebeld kan worden. Het toestel fungeert dus als tablet en als smartphone. Asus heeft deze week de productpagina van het nieuwe model online gezet dus we mogen er van uitgaan dat de tablet op korte termijn op de markt verschijnt.

De FE170CG gaat door het leven als de Fonepad 7, een benaming die vorig jaar ook voor een aantal modellen gebruikt werd. De tablet is voorzien van weinig indrukwekkende specificaties, waaronder een 7-inch ips lcd-display met een 1.024 bij 600 pixels resolutie, een Intel Atom Z2520-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz en 1GB aan werkgeheugen.

Verder is de tablet uitgerust met 4GB of 8GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, een 0,3 megapixel webcam aan de voorzijde en een 2 megapixel camera aan de achterzijde. Voor draadloze communicatie beschikt de Fonepad 7 over WiFi 802.11n, Bluetooth 4.0, Miracast, gps en een 3G-module voor mobiel internet. De tablet wordt opgeladen middels de microUSB-poort.

Vanuit de doos draait de Fonepad 7 2014 editie op Android 4.3 Jelly Bean maar Asus geeft al aan dat er op termijn een update naar Android 4.4 KitKat uitgerold zal worden. Over Android heen ligt de door Asus zelf ontwikkelde ZenUI. De Fonepad 7 komt in verschillende kleurvarianten, waaronder rood en blauw, op de markt en kan voorzien worden van verschillende accessoires, waaronder een MagSmart Cover die notificaties weergeeft.

Over de exacte prijs en beschikbaarheid van de tablet is nog niks bekend, maar de verwachting is dat Asus de tablet volgende maand tijdens Computex 2014 officieel presenteert en voor een prijs tussen de 130 en 160 euro in de winkels legt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)