Flickr introduceert eigen iPad-app

20 oktober 2014 1 Minuut 1 Reacties
flickr-ipad

Gebruik je vaak Flickr op je iPad en baal je dat er geen eigen versie voor beschikbaar is? Daar is nu verandering in gekomen; Flickr is uit voor de iPad. De app is wel exclusief voor iOS 8; dus mocht je de laatste updates nog niet hebben binnengehaald, dan moet je dat nog even doen.

Flickr voor iPad

Als jij een van die mensen bent die vaak Flickr, inmiddels onderdeel van zoekgigant Yahoo, gebruikt en baalt dat er nog geen specifieke iPad-versie van beschikbaar is, dan hebben we goed nieuws. Yahoo heeft dit weekend namelijk eindelijk een iPad-versie van de app uitgebracht. De app werkt wel alleen met iOS 8, dus je zult je iPad moeten updaten, indien mogelijk. Als je dat al gedaan hebt, dan kun je de app rustig downloaden. Wanneer je hem dan opent, dan valt direct op dat de app letterlijk een uitvergrote variant van de iPhone-versie is, maar dan niet uitgerekt, zoals eerst het geval was. Je kunt al je foto’s op je iPad reorganiseren en bekijken in de hoogste resolutie, zonder kwaliteitsverlies.

Daarnaast is het mogelijk gebruik te maken van iOS 8 Share Extension: dat houdt in dat je gemakkelijk je foto’s kunt delen met andere apps. Flickr is alweer sinds 2005 onderdeel van Yahoo en sindsdien wordt er eigenlijk geroepen dat Yahoo de service een beetje laat voor wat het is. Maar de laatste paar maanden is Yahoo goed bezig en is zichzelf echt opnieuw aan het uitvinden voor de moderne internetwereld, en heeft her en der talenten aangetrokken, die nu helpen Yahoo weer op de kaart te zetten. Eén van die resultaten is nu dus de iPad-versie van Flickr, een app die er al heel lang om schreeuwde, maar nooit z’n zin kreeg. Je vindt de app via de onderstaande link, maar hebt dus iOS 8 nodig.

Flickr voor iPad

Reacties (1)