Netflix en HBO Go
Wanneer je dan toch een abonnement op Netflix (Android, iOS of Windows) of HBO (Android of iOS) hebt, download dan ook hun apps, geschikt voor zowel smartphones en phablets als tablets. Met de apps kun je eigenlijk overal waar je bent de series en films kijken die de diensten aanbieden. De interfaces van de apps zijn simpel en gebruiksvriendelijk en je kijkt binnen enkele seconden naar de aflevering of film die je wilt zien. Let wel op: deze apps verbruiken veel data wanneer een video start, aangezien ze alle informatie moeten streamen. We raden daarom aan deze apps alleen te gebruiken via een Wi-Fi-verbinding.
Popcorn Time
Heb je geen abonnement op een videostreamingdienst of wil je er simpelweg niet voor betalen? Dan kun je natuurlijk altijd terugvallen op het downloaden van films of series, via de bekende kanalen. Je downloadt een film via een piratenwebsite en kopieert hem naar je tablet om hem daarop af te spelen. Maar dat kan nu ook gemakkelijker, met de app Popcorn Time (Android of Windows). Die app is niet officieel in de app-winkels te vinden, misschien vanwege het illegale randje, maar binnenkort verschijnt-ie wel in de App Store van Apple. Android-gebruikers kunnen het .apk-bestand downloaden en installeren, maar daarvoor moet je onder Instellingen en Privacy wel het vakje bij Onbekende Bronnen aanvinken.
Lees hier meer over het installeren van Android-apps die niet in de Play Store staan: Geen Google Play Store? Zo installeer je applicaties op je Android-tablet.
TVShow Time
En als je dan toch al die series aan het kijken bent, dan is het misschien handig om bij te houden welke je kijkt en welke aflevering je van welke serie voor het laatst bekeken hebt. Dan kan dat onoverzichtelijke Excel-bestand eindelijk de prullenmand in. TVShow Time (Android of iOS) is wat ons betreft de beste app waarmee je dat overzicht wel houdt. En het werkt ook zo simpel. Je zoekt op een serie, voegt hem toe aan je lijst en de app vraag direct bij welke aflevering je bent gebleven. Je tikt het seizoen en de aflevering aan en de app updatet de lijst direct. Echte seriekijkers kunnen niet zonder deze app.
Spotify, Google Play Music, iTunes en Rdio
Denk je aan een streamingservice voor muziek, dan denk je direct aan Spotify (Android of iOS). Spotify is één van de meest bekende apps als het om muziek streamen gaat. Het biedt een uitgebreide catalogus aan muziek aan, maar bevat natuurlijk lang niet alles. Spotify is er in een gratis versie met reclame beschikbaar; sluit je een abonnement af, dan luister je onbeperkt en op al je apparaten naar alle muziek. Alternatieven als Google Play Music en iTunes hebben inmiddels ook een indrukwekkende catalogus. Rdio (Android, Windows of iOS) is overigens een prima Spotify-vervanger: die app biedt bijna hetzelfde als Spotify, inclusief offline afspelen.
SoundCloud
SoundCloud (Android en iOS) is misschien wel één van de tofste audio-apps die er bestaat. Je kunt er niet alleen muziek uit alle genres of audioboeken op terugvinden, je beluistert er ook ruw materiaal van je favoriete artiesten of vrienden die hun muziek naar de dienst uploaden. SoundCloud draait echt om ontdekken. Terwijl je aan het ontdekken bent, klik je op het hartje om nummers te liken. Hierdoor worden die opgeslagen in je favorieten, zodat je ze later kan terugluisteren. De zoekpagina laat je je favoriete tracks en artiesten vinden. Je kunt hun profielen volgen en daardoor luisteren naar de nieuwe muziek die ze in jouw stream posten.
Shazam
Soms zit je voor de televisie, hoor je een reclame en denk je: “Wat is dat voor nummer en wie heeft het gemaakt?” Pak dan snel je phablet of tablet erbij, tap op de Shazam-app en druk nog een keer eenmalig op het scherm om te achterhalen welk nummer zojuist voorbij is gekomen – uiteraard werkt het ook voor nummers op de radio. Shazam (Android of iOS) luistert naar het nummer en koppelt direct terug wat het precies is. De app werkt voor het meerendeel van de nummers, maar het kan wel eens voor komen dat-ie een nummer niet vindt. Eén nadeel aan deze app is wel dat het soms een ander album weergeeft dan het originele album waar het nummer op staat. Maar de naam van het nummer klopt vrijwel altijd.
Kobo, Kindle, iBook en Google Play Books
Ben je meer van het lezen en wil je geen e-reader aanschaffen, dan kun je het beste apps als Kobo (Android, Windows of iOS) en Kindle (Android, Windows of iOS) downloaden. Maar de digitale boekenwinkels en lees-apps van Apple en Google mogen er ook wezen. Alle apps hebben hun eigen boekenwinkel waar je uit een selectie boeken kunt kiezen. Voor de meeste boeken moet je een paar euro neerleggen, maar er zijn soms ook boeken gratis te downloaden. Het mooie aan de apps is dat je zowel een dag- als nachtinstelling hebt: overdag lees je zwarte letters op een witte achtergrond en in de avond keren de apps die twee kleuren om voor een prettigere leeservaring wanneer je ’s avonds nog even in je boek wilt duiken voor het slapen gaan.
Lees hier meer over de beste e-reader apps voor je iPad of de beste e-reader applicaties voor je Android-tablet.
Meer entertainment-apps?
De app stores voor Android, Windows 8 en iOS staan natuurlijk vol met apps dus de kans is groot dat jij nog een aantal goede suggesties hebt voor dit artikel. Welke entertainment-apps mogen niet ontbreken op een tablet als jij het voor het zeggen hebt?
Tips en vergelijken
Wanneer je graag meer wilt lezen over de verschillende besturingssystemen en tablets dan kun je ook terecht in ons tablet tips en adviezen overzicht. Hier vind je tips en adviezen per besturingssysteem en algemene tips voor de aanschaf en het gebruik van tablets.
Als je na het lezen van dit artikel graag een tablet wilt aanschaffen dan kun je tablets vergelijken aan de hand van specificaties, de prijs en andere elementen. Hiervoor kun je terecht in onze tablet database. Daar vind je alle tablets die te koop zijn in Nederland en kun je tablets die voor jou interessant zijn naast elkaar zetten.
Reacties (9)