Elliptic Labs komt tijdens CES 2011 met Touchless Dock voor de iPad

26 december 2010 1 Minuut 0 Reacties
ipad-touchless-dock

Tijdens de 51ste IFA Show in Berlijn introduceerde Elliptic Labs haar Touchless Gesture User Interface technologie die de gebruiker de mogelijkheid geeft om zijn of haar gadgets te bedienen met simpele handgebaren. Voor de CES van volgende maand heeft het bedrijf het plan om de Apple fans omver te blazen met haar Touchless Dock voor de iPad.

Met handgebaren je iPad bedienen

Wel moet gezegd worden dat het product nog een prototype is, maar het ziet er zeker veelbelovend genoeg uit om de gedachten over docking stations voorgoed te veranderen. Een “touchless zone” wordt om de tablet gecreëerd met behulp van ultrasound technologie. Deze zone is actief van ongeveer 30 cm aan de voorkant en zijkant van de iPad. Volgens Elliptic Labs komt dit vooral goed van pas wanneer je de tablet niet kunt bedienen door smerige of natte handen in de keuken.

De dock lijkt een voorkeur voor de iPad te hebben, maar het schijnt dat ook andere tablets uiteindelijk deze functionaliteit toegewezen kunnen krijgen aangezien de desbetreffende hardware en sensors niet alleen voor Apple gemaakt en verkocht worden.

Reacties (0)