Eerste ervaringen met de nieuwe Asus Fonepad 7 (FE170CG)

30 mei 2014 2 Minuten 0 Reacties
ASUS-Fonepad-7-software-2

Aan het begin van de week lanceerde Asus een nieuwe Fonepad 7, die op dit moment alleen in de Filippijnen beschikbaar is. De eerste review vanaf de andere kant van de wereld is ondertussen een feit. Zoals het er nu naar uitziet gaat de Fonepad 7 vooral op imponeren qua prijs- kwaliteitverhouding.

De Fonepad 7 FE170CG

Voor 100 euro krijg je een typische Fonepad-tablet waarmee je dus ook kunt bellen. De tablet is voorzien van een ingebouwde gsm-module voor telefoongesprekken en een 3G-module voor mobiel internet. De phablet is een dual-sim, of in ieder geval de versie die op dit moment in de Filippijnen verkrijgbaar is. Mocht deze versie ook naar Nederland komen dan is zou een interessante optie zijn voor mensen met meer dan één mobiel nummer.

De Fonepad 7 (FE170CG) is uitgerust met een 7-inch display dat een resolutie van 1.024 bij 600 pixels heeft. Dit is helaas wat lager dan de 1.280 bij 800 pixels die we als de standaard mogen beschouwen. Onder de motorkap is een Intel Atom Z2520-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz verwerkt, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen. Volgens de review op Papayatop.com stelt de phablet echter ondanks de beperkte specs niet teleur, vooral de multimediale prestaties met de frontfacing speakers wordt geprezen.

De twee camera’s op de Fonepad 7 (FE170CG) lijken niets om over naar huis te schrijven, niet dat we dat verwacht hadden van de 0.3MP en 2MP camera’s. De Filippijnse reviewer lijkt over de accuduur wel tevreden te zijn, er moet een dag gebruik zitten in een enkele lading.

Advertentie

Zen UI

Asus brengt qua software wat anders bij deze Fonepad. De nieuwe ontwikkelde skin voor Android heet Zen UI en lijkt, zoals de naam al doet vermoeden, wat rustiger. Het fijne weten we echter nog niet over deze skin en natuurlijk zullen wij de skin uitgebreider bespreken zodra we onze handen op een apparaat met Zen UI hebben kunnen leggen. Meer foto’s en benchmarkinformatie vind je via bij de bron.

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

In de Filippijnen kan de Asus Fonepad 7 (FE170CG) reeds gekocht worden voor omgerekend zo’n 100 euro. Of de tablet ook naar Nederland komt is niet duidelijk. Wel is sinds enkele weken de nieuwe Asus Fonepad 7 (ME175CG) met een hoge resolutie en meer opslaggeheugen te koop in Nederland. Dit model kost ongeveer 160 euro.

Lees ook onze review van de originele Asus Fonepad 7.

Bron Papaytop Via Notebook Italia

Reacties (0)