DTS Play-Fi: Draadloos audio streamen vanaf Android tablets

21 september 2012 1 Minuut 0 Reacties
Play-Fi

Op het gebied van tablets en smartphones zijn er al verschillende mogelijkheden om audio draadloos te streamen naar een speaker of je home cinema systeem. Zo kennen we allemaal DLNA wel en de Apple gebruikers kennen natuurlijk de AirPlay techniek. DTS, een bedrijf dat zich specialiseert in audio, heeft vandaag een nieuwe streaming techniek gepresenteerd in de vorm van Play-Fi.

DTS Play-Fi

De DTS-Play-Fi techniek (of standaard) is volgens het bedrijf de meest uitgebreide en geavanceerde mogelijkheid voor het streamen van audio die momenteel op de markt te vinden is. Qua functie doet Play-Fi veel denken aan Apple’s AirPlay maar de techniek heeft wat voordelen ten opzichte van de techniek van Apple. Hoewel de techniek geschikt is voor iOS en Windows apparaten concentreert het bedrijf zich momenteel puur op Android.

App en accessoires

Het Play-Fi systeem bestaat uit twee delen; een applicatie voor je Android tablet of smartphone en een accessoire, bijvoorbeeld in de vorm van een luidspreker. Middels de Android applicatie kan het volume geregeld worden, kan de speaker gekozen worden en kun je vanzelfsprekend je muziek kiezen. De accessoires worden geproduceerd door een dochterbedrijf van DTS genaamd Phorus. In eerste instantie wordt er een stand-alone speaker gelanceerd voor 199 dollar en 149 dollar kostende een ontvanger om muziek via je bestaande home cinema systeem af te spelen.

Reacties (0)