Drukgevoelige stylus en Bluetooth 4.0 voor de iPad HD

07 maart 2012 1 Minuut 1 Reacties
Ten-One-stylus

Wat we exact van de iPad HD (of iPad 3) kunnen verwachten wordt vanavond pas duidelijk maar volgens Ten One Design zal de tablet in ieder geval voorzien zijn van Bluetooth 4.0. Het bedrijf heeft namelijk een nieuwe drukgevoelige stylus voor de volgende generatie iPad onthuld die werkt middels een Bluetooth 4.0 verbinding.

De ‘Blue Tiger’ stylus zou een grote hoeveelheid drukniveaus kennen en gekoppeld kunnen worden aan de iPad 3 zonder het zogenaamde pairing proces dat we van Bluetooth kennen. Eerdere capacitieve styli werkten middels geleiding en dus zonder eigen stroomvoorziening of verbinding met de iPad. Ook zou de batterijduur flink verbeterd moeten zijn waardoor je een jaar met de stylus kunt werken voordat je de batterij moet vervangen. Applicaties die de Blue Tiger stylus ondersteuning kunnen ook de zogenaamde palm rejection techniek beter toepassen waardoor je jouw handpalm op het scherm kunt rusten terwijl je met de stylus werkt.

De Blue Tiger stylus zou ook moeten werken met eerdere generaties van de iPad maar om volledig van de functies gebruik te maken moet je minimaal Bluetooth 4.0 hebben.

Bron: Engadget

Reacties (1)