Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #36

22 maart 2014 3 Minuten 0 Reacties
must-have-apps-iPad

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die niet mogen ontbreken op jouw iPad.

Deze week een app voor het bijhouden van je geldstromen en een app voor het inrichten van je huis.

Paper by FiftyThree

Dit is een app om schetsen mee te maken. Die zijn er al genoeg, zou je zeggen. Dat klopt ook, maar dit is geen dertien-in-een-dozijn-app. Hij is prachtig ontworpen zodat slechts de belangrijkste elementen zichtbaar zijn. Als je aan het tekenen bent zie je alleen de pennen, stiften en kwasten die je kunt gebruiken. En zelfs die kan je laten verdwijnen door met twee vingers naar beneden te swipen. Tekeningen orden je netjes in verschillende schetsboeken, die je kan delen en exporteren naar de computer.

Deze app is gratis te downloaden uit de App Store. Echter krijg je dan alleen de vulpen en een gum, voor extra materiaal moet je betalen. Dat kost 1,79 euro per stuk of 5,99 euro voor het ‘Essentials’ pakket.

Advertentie
Paper by FiftyThree

Room Planner by Chief Architect

Chief Architect staat al een tijdje bekend vanwege hun software voor de PC en Mac. Met de iPad variant van Room Planner kan je op bijna dezelfde manier kamers maken en inrichten. Vervolgens kan je een 2D- of 3D-model bekijken en exporteren. Een voordeel van deze app is de uitgebreide catalogus; er zijn heel veel ramen, deuren, banken etc. beschikbaar. Standaard staat de app op inches en feet, maar via instellingen (rechts bovenin) kan je dat heel simpel op ‘metric’ zetten. Dan is alles in meters.

De app is gratis te downloaden uit de App Store, er is wel een Dimension Bundle beschikbaar voor 1,79 euro en een pakket met voorbeeldkamers voor 0,89 euro.

Room Planner

Next for iPad

Geld geven we allemaal graag uit maar in de meeste gevallen is er te weinig geld voor de uitgaven die je wilt doen. Om alles overzichtelijk te houden en precies te weten waar je je geld aan uitgeeft kun je een zogenaamde boekhoud-app gebruiken. Next for iPad is een iPad-versie van de iPhone-app die al even bestaat en maakt het mogelijk je geldstromen inzichtelijk te maken. De app biedt iCloud-synchronisatie (handig wanneer je ook met de iPhone-app werkt), fraaie grafieken, interactieve weergave met gedetailleerde informatie en een no nonsense benadering. 

Next for iPad is voor 1,79 euro te downloaden uit de App Store.

Next

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)