Dit is de nieuwe Acer Aspire Switch 12 (specs en afbeeldingen)

14 oktober 2014 2 Minuten 0 Reacties
Acer-Aspire-Switch-12-2

Tablets Magazine heeft vandaag de afbeeldingen en eerste specificaties van de nog aan te kondigen Acer Aspire Switch 12 in handen gekregen.

Acer heeft tijdens IFA 2014 verschillende nieuwe tablets en convertibles aangekondigd, waaronder de Aspire Switch 11, maar de Taiwanese fabrikant kondigde ook aan met een Aspire Switch 12 te komen. Dit model is net als zijn kleinere broer een hybride Windows 8 tablet, welke voorzien kan worden van een keyboard dock met een compleet nieuw design.

Nieuw design

Tablets Magazine heeft vandaag de afbeeldingen en eerste specificaties van de nog aan te kondigen Acer Aspire Switch 12 (SW5-271) in handen gekregen. De tablet heeft een formaat van 12.5-inch en is in een compleet nieuw jasje gestoken. Opvallend is dat het keyboard dock uit twee delen bestaat, of eigenlijk bestaat het display uit twee onderdelen. Losgekoppeld van het keyboard kan het achterste deel als standaard voor de tablet gebruikt worden zodat het keyboard vrij op het bureau of de tafel te plaatsen is.

De tablet kan door een scharnier in verschillende posities geplaatst worden en ook is de standaard te gebruiken om de tablet in een kleine hoek op tafel te liggen, bijvoorbeeld voor het tikken van een tekst. Aan elkaar gekoppeld krijg je een standaard laptop, zoals we bij veel hybride tablets zien. Natuurlijk is het display ook als losse tablet te gebruiken maar uit de afbeeldingen maken we op dat het achterste deel van het keyboard dock waarschijnlijk altijd aan het display gekoppeld zit. Hierin lijken ook de speakers, voorzien Dolby Audio-ondersteuning, verwerkt te zitten waardoor het geluid altijd richting de gebruiker gestuurd wordt.

Acer Aspire Switch 12 specs

Ook qua specificaties zien we een aantal interessante vernieuwingen terug. De Aspire Switch 12 beschikt over een 12.5-inch ips lcd-display met een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie en draait op een Intel Core M-processor met een kloksnelheid van 2,9GHz. Verder zien we 4GB aan werkgeheugen terug, vergezeld door 64GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is.

De Aspire Switch 12 komt met zowel een microUSB- als een microHDMI-poort, beschikt over WiFi en Bluetooth 4.0 en is uitgerust met een 2 megapixel camera aan de voorzijde voor videogesprekken. De hybride tablet draait op Windows 8.1 software maar vooralsnog is onduidelijk of hier een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal meegeleverd wordt.

 

Prijs en beschikbaarheid

Ook is nog niet duidelijk wanneer de Acer Aspire Switch 12, welke modelnummer SW5-271 meekrijgt, op de markt verschijnt en wat er voor betaald moet worden. We verwachten een prijs van rond de 800 euro.

Reacties (0)