Acer onthult Vero laserprojectors voor home entertainment

22 mei 2024 2 Minuten 0 Reacties
Acer Vero projectors

Acer heeft vandaag de nieuwe Vero-projectors aangekondigd die zijn ontwikkeld om home entertainment-ervaringen naar een hoger niveau te tillen. De twee nieuwe modellen bieden 4K UHD-resolutie en HDR10-compatibiliteit en een helderheid met 4000 ANSI lumen uit de hybride laser/led-lichtbron.

De Acer Vero HL6810ATV wordt geleverd met een geïntegreerd Android TV-dongledesign waarmee gebruikers toegang tot slimme woning-functies in handen hebben. De nieuwe laserprojectors verbruiken minder stroom, zonder daarbij in te leveren op prestaties, en bieden langdurige helderheidconsistentie met een levensduur van gemiddeld 30.000 uur. Hun hybridelichtbron is tevens 100% kwikvrij en de behuizing bevat PCR-plastic (Post-Consumer Recycled).

Het nieuwste assortiment biedt nu de slimme Acer Vero HL6810- en Acer Vero HL6810ATV-projectors voor home entertainment. Deze modellen bieden 4K Ultra HD-resolutie (3840×2160) en 4000 ANSI lumen via hun hybride laser/led-lichtbron. De details zijn levendig, ook in de donkere scènes, dankzij de 50.000:1 dynamische contrastratio en de mogelijkheid om 105% dekking van het Rec. 709-kleurengamma te bereiken. Daarnaast zijn ze HDR10/HLG-compatibel en produceren ze een groter kleurenspectrum en nauwkeurigere helderheid middels de vier beschikbare modi voor verschillende soorten content. Acers voetbalmodus is ook beschikbaar op deze modellen om geprojecteerde beelden op grotere oppervlakken te optimaliseren en ze realistischer en levendiger te maken.

De Vero HL6810ATV beschikt over geïntegreerde Android TV-dongleconnectiviteit achter op de behuizing waarmee installatie wordt vereenvoudigd en onnodige kabels achterwege gelaten kunnen worden voor een rustiger ogende set-up. Met een Android TV-dongle biedt de projector directe toegang tot populaire entertainment-content en streamingapplicaties zoals Netflix en YouTube, zonder dat er externe apparaten moeten worden aangesloten. De projector kan voor extra gebruiksgemak worden aangestuurd door spraak, met een speciale afstandsbediening of een smartphone. De projectors bieden 1,3x zoomcapabiliteit voor meer flexibiliteit wanneer gebruikers ze afstellen en in andere ruimtes gebruiken. Ze gaan hand-in-hand met de HV keystone- en 4-hoekscorrectietechnologie voor de best mogelijke weergaven. De apparaten hebben een IP5X- classificatie waarmee ze worden beschermd tegen mogelijk schade door externe factoren en waarmee het negatieve effect op ogen door blootstelling aan blauw licht wordt verminderd dankzij Acer BlueLight Shield-technologie. Audiovisuele liefhebbers kunnen hun versterkers of externe luidsprekers aansluiten met behulp van de HDMI 2.0[5]-poort (Audio Return) en genieten van 3D-ervaringen van bioscoopkwaliteit en dat alles in het comfort van hun eigen huis dankzij de ondersteuning voor Blu-ray 3D.

De Acer Vero HL6810ATV is in juni verkrijgbaar in de Benelux vanaf 1529 euro. De Acer Vero HL6810 is in augustus verkrijgbaar in de Benelux vanaf 1479 euro.

Reacties (0)