Deze iPad-modellen mogen rekenen op de update naar iPadOS 17

06 juni 2023 1 Minuut 0 Reacties
iPadOS 17

Apple heeft tijdens WWDC 2023 officieel iPadOS 17 uit de doeken gedaan. Maar welke modellen mogen rekenen op de update? Dit zijn ze.

Tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC 2023 heeft Apple officieel iPadOS 17 gepresenteerd. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem neemt een aantal handige opties met zich mee, waaronder interactieve widgets en veel meer opties voor het vergrendelde scherm. Door die interactieve widgets hoef je geen apps meer te openen voor een aantal (basis)functies, waardoor je dus veel sneller dingen kunt regelen. Haal je iets van je to-do-lijst af? Dan hoef je alleen maar op de widget te tappen. Muziek pauzeren? Geen probleem; ook die functie is één tap van je verwijderd.

Daarnaast kun je voortaan prettiger werken op je iPad wanneer je veel met pdf’s doet, aangezien het systeem bepaalde informatie vooraf voor je kan invullen. En via de Notes-app is het mogelijk samen te werken met andere mensen. Bovendien is het goed om te weten dat diverse aankondigingen voor iOS 17 ook naar iPadOS 17 komen, zoals Live voicemails, de nieuwe autocorrectie en de verbeterde versie van AirDrop, inclusief NameDrop. Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar voor welke iPad-modellen komt iPadOS 17 in de herfst van 2023 uit? Die zetten we hieronder op een rijtje.

 

Deze iPads ondersteunen iPadOS 17

Je kunt iPadOS 17 installeren op de volgende lading iPads:

  • iPad mini (vanaf de vijfde generatie)
  • iPad (vanaf de zesde generatie)
  • iPad Air (vanaf de derde generatie)
  • iPad Pro (op alle modellen, behalve de 12.9-inch van de eerste generatie)

Weet je niet zeker welke iPad je hebt? Dan kun je dat heel snel checken. Je ziet het modelnummer op de achterkant van de tablet staan, bijvoorbeeld. Maar je kunt ook naar ‘Algemeen’ en vervolgens naar ‘Info’ gaan binnen de iPadOS-instellingen. Je vindt het modelnummer in het bovenste gedeelte, dat moet beginnen met de letter A. Daarna kun je opzoeken welk nummer bij welke iPad-versie hoort.

Reacties (0)