Deze emoji kan ervoor zorgen dat je berichtenapps vastlopen of crashen

07 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
whatsapp-november

Er is een emoji opgedoken die ervoor kan zorgen dat je berichtendienst op Android kan vastlopen of zelfs crashen. In feite hebben we niet te maken met een emoji, terwijl het er wel op lijkt: het gaat namelijk om een verzameling van tweeduizend tekens.

Hierdoor kan je berichtendienst vastlopen

Mocht je in de afgelopen dagen een raar ogende emoji hebben ontvangen die je smartphone heeft laten vastlopen of de app heeft laten crashen, dan is er nog geen reden tot paniek. Voordat je toestel er wat mee doet, moet je er zelf bewust op tappen. Vraag iemand aan je dat te doen, doe het dan niet — want dan kom je dus wel die problemen tegen. Hoewel het zwarte stipje in kwestie op een emoji lijkt, is dat toch niet het geval. Het is in feite een verzameling tekens (tweeduizend ongeveer) waar Android niets mee doet totdat je er dus op tapt.

Tapt je erop, dan zal Android de tekst proberen te selecteren. En daar gaat het mis, omdat er dus ineens zo veel tekens geselecteerd moeten worden. Dit probleem is groter op oudere Android-smartphones; sommige nieuwe modellen kunnen zich herstellen nadat er toch op getapt is. Mocht je het technische verhaal hierachter willen weten, dan kun je de bovenstaande video bekijken. Deze YouTuber legt het probleem haarfijn uit. Het belangrijkste om te weten is dat je dus niet op het zwarte stipje drukt wanneer je hem tegenkomen in berichtenapps.

Reacties (0)