Deze apps wil je niet missen tijdens je vakantie

14 mei 2023 6 Minuten 0 Reacties
Komoot-2

Heb je de zomervakantie al geboekt? Deze acht apps voor Android en iOS zorgen ervoor dat jij optimaal kunt genieten van een zorgeloze vakantie.

De smartphone is natuurlijk niet meer weg te denken in ons leven en ook op vakantie nemen we deze gewoon overal mee naar toe. Handig om in contact te blijven met het thuisfront, maar het is ook een handige metgezel tijdens je vakantie. Zo kan de smartphone je helpen om bezienswaardigheden te vinden, mooie wandelroutes te ontdekken of je te helpen met het openbaar vervoer. Welke apps zijn nu echt onmisbaar tijden je vakantie? We hebben de volgende acht tips voor je:

Komoot

Wandelen, fietsen, mountainbiken of hiken. Welke activiteit je ook wilt gaan doen tijdens je vakantie. Komoot vindt altijd de mooiste routes. Download de app, kies vertrek vanaf je huidige locatie en je krijgt gelijk honderden routes die je kunt afleggen. Vaak kom je direct langs allerlei bezienswaardigheden en pak je gelijk een stukje cultuur mee. Komoot werkt op je Android-telefoon of iPhone, maar ook op veel smartwatches. Zo hoef je je telefoon niet meer vast te houden tijdens het volgen van een route en je kunt deze app ook makkelijk koppelen met je Garmin. Maak een route in Komoot en exporteer deze gemakkelijk naar Garmin Connect. Je kunt routes kiezen en volgen, routes maken en de app werkt ook fijn als navigatietool op je smartphone. Komoot is voor iedere actieve vakantieganger een aanrader, of je nu wandelt door een grote stad of aan het hiken bent over de bergen.

 • Download Komoot voor Android
 • Download Komoot voor iOS

Uber

Taxi nodig? In het buitenland is Uber vaak onmisbaar. Via de app brengt Uber je in contact met taxichauffeurs. Eigenlijk heb je als reiziger overal controle over. Je kiest een bestemming en via je gps-locatie weet de chauffeur direct waar je bent. Al voordat je chauffeur er is krijg je informatie over de auto, de locatie van de taxi, de chauffeur en lees je reacties van vorige mensen die met de taxi zijn meegereden. Het is transparant en daardoor veilig, ook qua kosten. Deze zie je vooraf al netjes aangegeven. Tevreden over de rit? Geef de chauffeur vijf sterren ter beoordeling en geef een goede fooi. Het is namelijk niet bepaald een vetpot voor de chauffeurs.

 • Download Uber voor Android
 • Download Uber voor iOS

Tripadvisor

TripAdvisor is in de basis een reisinformatieapp en -website waar deelnemers zelf beoordelingen kunnen geven over steden, bezienswaardigheden, musea, hotels, restaurants, huurauto’s, vluchten en veel meer. Wil je weten wat je op je vakantiebestemming allemaal kunt doen? TripAdvisor is je ideale reispartner op je smartphone. Museum, kasteel, dierentuin, pretpark of een andere bezienswaardigheid via de app gevonden? Lees wat andere reizigers vinden en boek direct je tickets of overnachtingen via de app van TripAdvisor.

 • Download TripAdvisor voor Android
 • Download Tripadvisor voor iOS

Lime

Alhoewel elektrische steps in Nederland nog altijd verboden zijn op de openbare weg, daar vind je ze in vrijwel ieder ander Europees land volop. In de grote steden kun je de elektrische steps huren en ontdek je de stad op een nieuwe manier. Lime is één van de grotere aanbieders en vind je in vrijwel heel Europa. Download de app, verbind je creditcard of PayPal aan je account en je kunt van start. In de app zie je waar alle elektrische steps (of fietsen!) zich bevinden. Kies een step, scan de QR-code en je kunt los. Na afloop kies je in de app voor ‘Rit beëindigen’. Even een fotootje maken waar je de step geparkeerd hebt en de kosten worden vanzelf afgeschreven. Ideaal. Overigens vind je Lime ook in de Uber-app, maar gescheiden apps vinden we wel zo handig.

 • Download Lime voor Android
 • Download Lime voor iOS

Google Maps

Verdwalen op je vakantiebestemming is er niet meer bij. Google Maps weet waar je bent en je kunt makkelijk navigeren tijdens het wandelen, fietsen én in de auto. Ook als navigatietool is Google Maps zeer compleet. Je komt niet alleen op je bestemming, maar kunt ook gemakkelijk een benzinestation of pinautomaat in de buurt vinden. Daarnaast ben je altijd op de hoogte van werkzaamheden, files of andere ongemakken op de weg. Google Maps zal altijd de beste route voor je vinden. Via StreetView kun je daarnaast alvast starten met de voorpret om je vakantiebestemming vanaf je smartphone te verkennen.

 • Download Google Maps voor Android
 • Download Google Maps voor iOS

Moovit

Wil je veel met het openbaar vervoer reizen op vakantie? Waar je ook bent in de wereld, Moovit zal je helpen om de juiste bus, trein, tram, metro of ferry te vinden in 112 verschillende landen. Kies een bestemming in de app en je weet direct hoe je er moet komen met het openbaar vervoer met real-time informatie. Zo sta je nooit meer verdwaasd rond te kijken op een trein- of busstation. Ook handig, de app vertelt je precies wanneer je uit moet stappen. Zo mis je nooit je halte.

 • Download Moovit voor Android
 • Download Moovit voor iOS

Polarsteps

Polarsteps is misschien wel het onbekende pareltje van deze lijst. Deze app is echt voor de backpackers, roadtrippers en mensen die van plan zijn om weken, of misschien zelfs maanden, op reis te gaan en diverse landen te bezoeken. Via deze app kun je je reis plannen, tracken en herbeleven, want je route wordt automatisch vastgelegd met je smartphone gewoon in je broekzak. Aan het einde van je reis heb je een digitale wereldkaart van jouw reis en voeg je gemakkelijk foto’s, video’s en verhalen toe. Ook vind je reisgidsen, een reisplanner en een transportplanner aan boord. Polarsteps is je digitale reisdagboek anno 2023.

 • Download Polarsteps voor Android
 • Download Polarsteps voor iOS

Reisapp

Niet de spannendste app van het geheel, maar wel onmisbaar op je vakantie. De Reisapp van de Rijksoverheid. Via deze app bekijk je de actuele reisadviezen, controleer je wat je mee mag nemen in je reisbagage, kun je valuta omrekenen, vind je informatie over wat je moet doen bij noodgevallen en meer. Zoals de Rijksoverheid zelf zegt: Ga wijs op reis met de Reisapp.

 • Download de Reisapp voor Android
 • Download de Reisapp voor iOS

Reacties (0)