6 belangrijke Android-apps van Google krijgen binnenkort een update

04 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
google-android-apps

Google heeft een zes updates aangekondigd voor veelgebruikte Android-applicaties, waaronder Google Maps, het Gboard-toetsenbord en meer.

Updates voor populaire Android-apps

De eerste Android-app die aan bod komt, is het toetsenbord Gboard. Die app krijgt namelijk een geüpdatete emojikeuken waarin je zelf verschillende emoji met elkaar combineert. Zo kun je verscheidene visuele elementen toevoegen aan bestaande plaatjes om een nieuwe emoji te realiseren. Met deze update gaat het aantal mogelijkheden omhoog van honderden naar meer dan veertien duizend. Ook is het zo dat wanneer je twee emoji achter elkaar plaatst, het toetsenbord automatisch een gecombineerde variant suggereert. Wanneer je twee dezelfde plaatjes selecteert, dan kan de app een intensere variant presenteren. De update is nu beschikbaar voor bèta-testers en moet in de komende weken uitgerold worden naar iedereen met Android 6.0 of hoger.

De Voice Access-app krijgt een bredere beschikbaarheid. Met de applicatie is het mogelijk Android met je stem te bedienen. Handig voor de mensen met een beperking, bijvoorbeeld, of voor mensen die al veel zaken in hun smarthome met stembediening regelen. De app zorgt er nu voor dat er labels verschijnen in beeld bij verschillende apps, zodat je er beter doorheen navigeert. Mocht je nog niet bekend zijn met Voice Access: hier kun je de bèta downloaden.

Google Maps wordt niet overgeslagen en krijgt een Go-tab in de komende weken. Op die tab tref je plekken aan waar je geregeld komt. Je kunt meerdere locaties toevoegen en met een druk op de knop de routebeschrijving en verkeersinformatie opvragen. Daarnaast is het zo dat Android Auto, app nummer vier die we hier behandelen, wordt uitgerold in Nederland. Dat gebeurt in de komende maanden. Daardoor kun je nog gemakkelijk Google om hulp vragen wanneer je in de auto zit.

De optie Nearby Share krijgt binnenkort de mogelijkheid apps te delen met andere gebruikers. Uiteraard moeten die wel in de buurt zijn. Dit werkt ook zonder internetverbinding, aangezien Nearby Share leunt op een connectie tussen twee Android-smartphones. Deze functie arriveert binnen nu en enkele weken.

De laatste toevoeging is er eentje waar mensen die moeite hebben met lezen waarschijnlijk wat aan hebben. Google lanceert namelijk een tool voor uitgevers van digitale boeken, waarmee teksten direct omgezet kunnen worden naar een audioformaat. Zo hoeven lezers (of luisteraars) niet te wachten tot het boek volledig ingesproken beschikbaar is in Google Play. De tool is nu in bèta en wordt begin volgend jaar uitgerold naar alle uitgevers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)