Google Maps krijgt verbeterde indoornavigatie en luchtkwaliteit

30 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
Google Maps

Google heeft in een blogpost verschillende verbeteringen voor Google Maps aangekondigd. Zo is er een verbeterde indoornavigatie en krijg je straks de luchtkwaliteit op je locatie te zien.

Google wil dit jaar maar liefst honderd verbeteringen naar Google Maps brengen die zijn gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Enkele van de nieuwe mogelijkheden heeft Google naar buiten gebracht. Zo werken ze aan indoornavigatie met Live View. Aan de hand van augmented reality krijg je pijlen en andere tips te zien waar je precies heen moet. De technologie heet ‘global localization’ en gebruikt kunstmatige intelligentie om de Live View te vergelijken met de database van Street View. Dit zal met name helpen in treinstations of op luchthavens. Zo vind je snel een toilet of de incheckbalie. De indoornavigatie is vanaf vandaag live in verschillende steden in de Verenigde Staten, maar wordt binnen enkele maanden ook naar luchthavens, treinstations en grote winkelcentra in Europa gebracht.

Luchtkwaliteit

De kaartendienst krijgt ook een nieuwe weerfunctie. Aan de hand van je locatie zie je straks de luchtkwaliteit. Dit moet helpen voor mensen met een allergie als er veel pollen gedetecteerd zijn, maar toont ook of er smog is of de lucht heel schoon is.

Milieuvriendelijke route

Gebruik je Google Maps als navigatie-app? Je kunt straks een nieuwe route kiezen die denkt aan het milieu. Naast de snelste route kun je straks ook een ‘eco-friendly route’ gaan volgen. Hierbij wordt gekeken naar de route met de laagste CO2-uitstoot. Vind je dat maar onzin? Je kunt ook altijd nog de snelste route kiezen.

Advertentie

Dit zijn slechts enkele verbeteringen die Google voor ons in petto heeft. Lees de hele blogpost met alle aangekondigde nieuwe functies voor Google Maps.

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)