De Onetouch Xess van Alcatel: de tablet die geen tablet is

04 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
alcatel-onetouch-xess

De Alcatel Onetouch Xess is een tablet van het merk Alcatel die wordt omschreven als de tablet 'die eigenlijk geen tablet is'. Waarschijnlijk heeft dat iets te maken met het gestroomlijnde design en de flexibele, ingebouwde standaard en handgreep op de achterkant.

Onetouch Xess: grote tablet met een 17,3 inch-scherm

Alcatel lanceert tijdens IFA 2015 de Xess. Dit slimme device heeft een extra groot scherm van 17,3 inch in een slanke, roestvrijstalen body. De Xess is in feite een tablet die door heel de familie gebruikt kan worden, omdat het voor allerlei taken inzetbaar is. Alcatel stelt voor dat je hem in de keuken kunt gebruiken om je favoriete recepten bij de hand te hebben of je gebruikt hem in de huiskamer om er een film of serie op te bekijken, op te gamen of een andere leuke activiteit die je kunt doen met je vrienden en familie.

Aan de achterkant vind je een ingebouwde standaard, schrijfstift en een uitschuifbare handgreep. Met de standaard heb je volledige vrijheid in hoe je de Xess gebruikt: plat op de tafel om te gamen, 30 graden om te tekenen, 50 graden voor de keuken en 75 graden voor het afspelen van een film. Daarnaast bieden accessoires, zoals de Smart Dock en een ophangsysteem, nog meer kijkmogelijkheden. De ingebouwde schrijfstift kan gebruikt worden in combinatie met de SketchBook-app. Die biedt een aantal verschillende kwasten, kleuren en effecten.

Keukenprinsen en -prinsessen profiteren van de mogelijkheid van handsfree bediening. Een zwaaibeweging voor het scherm is voldoende om de Xess te bedienen. Zo blijft de Xess vrij van vettigheid. Met de Onetouch Mix-app kan een hobby-DJ effecten invoegen in muziek en zo een persoonlijke touch geven aan zijn playlist, die wordt afgespeeld via de 3-watt speakers met JBL by Harman-technologie. De krachtige octa-core-processor moet garant staan voor de btere multimedia-ervaring, maar ook zorgen voor een goede game-ervaring.

De Xess is uit te breiden met allerlei accessoires , waaronder een Smart Dock, blue-free film, IP-camera, Bluetooth-muis en -toetsenbord, een Bluetooth-speaker, hoes en ophangsysteem.

Over de prijs en beschikbaarheid is op dit moment nog niks bekend.

Reacties (0)