De drie beste apps voor het bewerken van documenten op je Android tablet

06 oktober 2015 5 Minuten 0 Reacties
documenten-android-tablet

Documenten bewerken op een Android-tablet - groot en klein - wordt steeds populairder en daardoor ook steeds uitgebreider. In dit artikel bespreken we drie apps die daarvoor zeer geschikt zijn.

OfficeSuite 8 + PDF Converter

Het is niet voor niets dat deze applicatie de keuze van de Google Play-redactie en tevens die van ons is. OfficeSuite is namelijk al jaren heer en meester als het om applicaties voor het be- en verwerken op Android-apparaten aankomt. De user interface is schoon en gemakkelijk in gebruik te nemen, omdat het heel overzichtelijk in beeld is gebracht. Daarnaast bevat het een aantal sterke bewerkmiddelen, die je zowel de meest basale als enkele geavanceerdere functies laat uitvoeren; zie het als een betere versie van Microsoft Office.

OfficeSuite 8 laat je afbeeldingen bewerken, tekeningen maken en vormen gebruiken, biedt de mogelijkheid aan comments te plaatsen en te lezen, houdt bij wie wat aanpast (en kan aanpassingen annuleren), telt het aantal woorden en bevat ook een spellingscontrole. Daarnaast gaan pdf-bestanden en OfficeSuite 8 heel goed samen en kun je zelfs gebruikmaken van de optie om via de cloud te printen. Over de cloud gesproken: Google Drive, Dropbox, Box, OneDrive en meer clouddiensten worden direct ondersteund door de app.

Je kunt OfficeSuite 8 gratis gebruiken, maar om echt alles uit de applicatie te halen, kun je er ook voor kiezen te betalen voor de app. Je hebt de keuze uit een jaarabonnement, die standaard de nieuwste functies heeft, en een Pro-variant, die alles heeft, op twee features na. De spellingscontrole kan nog wel eens een ander woord aanbevelen in Pro en ook ondersteunt de app niet alle fonts, maar voor de rest kun je OfficeSuite 8 helemaal gebruiken zoals jij het wil. De aankopen kun je in de applicatie zelf doen en wijzen gelukkig voor zich.

OfficeSuite 8 + PDF Converter

De Microsoft Office-apps

De kans is groot dat je een modern Android-apparaat in huis hebt waar je standaard enkele Microsoft Office-apps geïnstalleerd op hebt staan, zoals Word en Excel. Microsoft heeft namelijk deals met onder meer Samsung, Sony en Asus gesloten om de apps standaard mee te leveren. Dit is echter minder vervelend dan je zou denken, omdat de Office-apps gewoonweg goed functioneren. Toegegeven, in vergelijking met het superieure OfficeSuite 8 lijkt de interface ons soms een beetje onhandig, maar de rest werkt gewoon meer dan prima.

Vooral op een tablet komt de interface van Microsoft Office het beste tot zijn recht en met name de mensen die al jaren gebruikmaken van apps zoals OneNote, Word en Excel zullen zich direct thuis voelen op het platform van Google. Bovendien ondersteunt Office zowel OneDrive (van Microsoft) en Dropbox, waardoor je ook de keuze hebt uit een cloudopslagdienst (al is dat niet zo uitgebreid als bij OfficeSuite). Een kenmerkende feature van Office is dat je bestanden samen tegelijkertijd kunt bewerken. Ook is er een automatische opslagmodus.

Daarnaast ondersteunt Word pdf- en andere bestanden en kun je documenten met een wachtwoord beveiligen. Wel is het zo dat je voor (in onze ogen) enkele basale functies een abonnement dient te hebben op Office 365, maar voor de meeste mensen zal het feit dat Microsoft Office hen al bekend is, het zwaarste meewegen in de beslissing voor een goede documentenverwerker te gaan. En daar is op zich ook niets mis mee, helemaal niet wanneer je al ingelijfd bent in het ecosysteem van Microsoft en OneDrive of Dropbox als cloudopslagdienst hebt.

Voor een complete lijst van Microsoft-apps, kun je terecht op de speciale Microsoft-pagina binnen Google Play.

Google Drive

Wanneer je een Android-tablet hebt, dan krijg je altijd te maken met de standaard applicaties van Google, in de vorm van Spreadsheets, Documenten en Presentaties. Mocht je deze apps gebruiken, dan ben je eigenlijk volledig bezig met het ecosysteem van Google: dan gebruik je Android, Gmail (of Inbox), Kalender, YouTube, Foto’s en natuurlijk Drive, de cloudopslagdienst van het bedrijf. Binnen Drive kun je dus tekst-, presentatie- en rekenbladdocumenten aanmaken, bewerken en beheren en meteen synchroniseren.

Qua opties hoef je niet het beste te verwachten van Google Drive. Het is dan ook bedoeld als basale vervanger en de apps hebben daarom enkel toegang tot basale functies. Wel is het zo dat Google doorgaans meer functies en features zal toevoegen om de Google Drive-apps waardevoller te maken, maar je hoeft niet de kwaliteit van Office te verwachten. Wel is het zo dat je samen tegelijkertijd documenten kunt bewerken, net als met Office, en met elkaar in contact kunt blijven via een commentsysteem binnen Drive.

Download: DriveDocumenten | Presentaties | Spreadsheets | PDF Viewer

De drie beste tablets voor de zakelijke gebruiker

Elk seizoen zetten we de beste tablets van dit moment onder elkaar en uit ons overzicht kun je natuurlijk zelf je favoriete tablets halen die bij jouw gebruikssituatie passen. Maar we helpen je ook graag verder door te kijken naar een aantal specifieke gebruikssituaties en bekijken in dit uitgebreide achtergrondartikel de drie beste keuzes voor de zakelijke gebruikers en thuiswerkers. De Android-tablet die we in dat artikel hebben uitgekozen is de Sony Xperia Z4 Tablet. Waarom? Dat kun je op je gemak nalezen in het artikel.

Meer tips

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)