De beste tablets van dit moment (winter 2014 / 2015)

25 december 2014 + 10 minuten 1 Reacties
Sony-Xperia-Z3-Tablet-Compact-review-display

Op zoek naar een nieuwe tablet? Nu de winter van 2014 weer aangebroken is, is het tijd om de beste tablets van dit moment onder elkaar te zetten.

Het einde van het jaar is in zicht en dus kunnen we de balans opmaken voor 2014. Wat waren de beste tablets van dit jaar als we kijken naar onze reviews en de ervaringen van consumenten? Eerder deze week hebben we al uitgebreid gekeken naar de beste Android tablets en de beste Windows 8 tablets van dit moment, vandaag kijken we naar de beste tablets algemeen. We zien in dit overzicht een aantal tablets voor een tweede keer terug maar we hebben ook twee nieuwkomers in de lijst opgenomen.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Weet jij al precies wat je zoekt in een nieuwe tablet? Met het alsmaar groeiende aanbod, de verschillende besturingssystemen en de honderden specificaties waar je wegwijs in moet worden is het een lastige opgave om de beste tablet voor jou te vinden. Maar, met dit overzicht proberen we je een handje te helpen. De beste tablet voor jou is echter afhankelijk van je eigen voorkeuren, wensen en natuurlijk je budget. Daarom raden we je aan sowieso ons review archief door te nemen om bij de tablet die aan jouw wensen en eisen voldoet uit te komen. Weet je nog niet zo goed waar je op moet letten bij de aanschaf van een tablet en wat voor jou belangrijk is? Neem dan onze tablet kopen pagina door. Ook kun je terecht in onderstaande artikelen om voor jezelf duidelijk te krijgen welk besturingssysteem bij je past.

Vijf redenen om voor een Android tablet te kiezen
Vijf redenen om voor een iPad te kiezen
Vijf redenen om voor een Windows 8 tablet te kiezen

Android vs iOS vs Windows 8

Op het gebied van iOS is er in de afgelopen drie maanden niet bijzonder veel veranderd. iOS 8 werd vorig seizoen al uitgerold en heeft de afgelopen maanden een aantal kleine updates gekregen waarmee problemen opgelost worden. Op het gebied van Android en Windows is er meer nieuws te melden. Zo heeft Microsoft Windows 10 aangekondigd, een nieuwe versie van het besturingssysteem die we jammer genoeg pas in de tweede helft van 2015 kunnen verwachten. Google heeft Android 5.0 Lollipop officieel uitgebracht en momenteel zijn de Nexus-tablets en -smartphones reeds van deze versie van Android voorzien. De verwachting is dat de eerste tablets en smartphones van andere fabrikanten de update in januari en februari kunnen verwachten.

De beste tablets van dit moment

In dit overzicht kijken we naar de beste tablets van dit moment, de winter van 2014 / 2015. We hebben alle besturingssystemen samengepakt en daarom zien we ook Apple’s iPad in de lijst terug. Het overzicht is samengesteld door te kijken naar onze eigen ervaringen die we in reviews gepubliceerd hebben, de ervaringen van bezoekers die in onze tablet database gepubliceerd zijn, en de ontwikkelingen van de markt. Onderstaand overzicht bevat geen specifieke volgorde en kan de komende weken nog aangepast worden mochten er nieuwe tablets verschijnen die een goede indruk achterlaten.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact is meteen de eerste nieuwkomer in onze lijst met de beste tablets van dit moment. Dit model heeft een fors prijskaartje vanaf 399 euro maar daarvoor krijg je wel indrukwekkende prestaties, een premium design en nagenoeg alle features die je op een tablet wilt zien. Met een formaat van 8-inch is de Xperia Z3 Tablet Compact iets kleiner dan zijn al indrukwekkende voorganger; de Xperia Z2 Tablet.

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact is voorzien van een 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en draait op een Qualcomm Snapdragon 801-processor met een kloksnelheid van 2.5GHz. De tablet komt met 3GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, optioneel 4G en Android 4.4 KitKat-software. Sony heeft al laten weten dat de tablet begin 2015 een update naar Android 5.0 Lollipop krijgt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Z3 Tablet Compact of lees onze Sony Xperia Z3 Tablet Compact review.

Samsung Galaxy Tab S

Mocht het display één van de belangrijkste features voor je zijn dan kun je eigenlijk niet om de Galaxy Tab S-serie van Samsung heen. De twee modellen in deze serie, met een formaat van 8.4-inch en 10.5-inch, beschikken namelijk over een hoge resolutie amoled-display dat voor een hoge helderheid, een hoog contrast en dynamische kleuren zorgt.

Maar, het display is niet het enige interessante van de Galaxy Tab S-tablets. De modellen zijn uitgerust met een krachtige quadcore-processor, draaien op een recente versie van Android met daar overheen de TouchWiz-interface, zijn voorzien van een vingerafdrukscanner en hebben een zeer slank en licht design. Natuurlijk levert de Koreaanse fabrikant ook weer een groot aantal apps en diensten mee waardoor je direct aan de slag kunt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 8.4 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 8.4 review.

Microsoft Surface Pro 3

Als we het over de beste tablets van dit moment hebben dan hebben we het natuurlijk ook over hybriden en convertibles, twee categorieën die niet meer zijn weg te denken. Het model dat met kopen schouders boven de concurrentie uitsteekt is de Microsoft Surface Pro 3. Deze hybride beschikt over een indrukwekkend hoge resolutie scherm, komt met een active digitizer stylus en is voorzien van een kickstand waardoor je het apparaat ook als laptop in kunt zetten wanneer gecombineerd met een toetsenbord.

De Surface Pro 3 beschikt over een 12-inch display met hoge resolutie, kan voorzien worden van de Type Cover en kan in verschillende configuraties gekocht worden. De tablet/laptop moet als segment op zich gezien worden, als laptop heeft het apparaat echt nog wel wat nadelen, als tablet ook. Maar als Surface is het een prachtige combinatie die grote delen van de twee werelden weet samen te voegen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 3 of lees onze Surface Pro 3 review.

Apple iPad Air 2

Hij moest natuurlijk ook in dit overzicht staan; de iPad Air 2. Deze opvolger van de iPad Air is wederom op een groot aantal punten verbeterd, waaronder de processor en het design. Apple heeft de tablet wederom slanker en lichter weten te maken, en bovendien is het scherm weer net wat beter dan het scherm van de eerste generatie iPad Air.

Maar, wellicht belangrijker is dat het Apple ecosysteem nog steeds floreert. Voor de iPad Air 2 is er meteen een groot aanbod van premium apps en ook het aanbod van accessoires is reusachtig groot. Dit model biedt krachtige prestaties, ook voor de productieve gebruiker, komt met een gebruiksvriendelijk besturingssysteem en is ideaal voor de consumptie van media. Maar, voor dit alles moet natuurlijk ook een premium prijs betaald worden.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad Air 2 of lees onze Apple iPad Air 2 review.

Asus Transformer Book T100

Ben je op zoek naar een hybride Windows 8 tablet maar is je budget niet groot genoeg voor een Surface Pro 3? Dan is de Asus Transformer Book T100 een serieuze optie. Dit model is niet zo krachtig of indrukwekkend als de Surface Pro 3 maar biedt een totaalpakket waar maar weinig apparaten tegenop kunnen. En dan vooreen prijs van 349 euro.

De Asus Transformer Book T100 is zeer geschikt voor diegenen die graag content consumeren en zo nu en dan ook productief willen werken op een laptop. Het apparaat beschikt over een prima display, voldoende rekenkracht en een comfortabel keyboard dock. Dit model is wat ons betreft dan ook een echte aanrader voor diegenen een apparaat zoeken dat als laptop en als tablet voldoende mogelijkheden en prima prestaties biedt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 of lees onze Asus Transformer Book T100 review.

Apple iPad mini retina

Je zou hier wellicht de iPad Mini 3 verwachten maar helaas laat Apple met de nieuwste kleine iPad niet zien echt vooruitgang geboekt te hebben. De iPad Mini 3 is, kijkend naar de laagste prijzen, zo’n 100 euro duurder dan de iPad mini retina en voor deze meerprijs krijg je eigenlijk alleen een vingerafdrukscanner. Als dat geen must is voor je dan kun je voor iets minder dan 300 euro een prima tablet krijgen.

Voor diegenen die thuis op de bank content willen consumeren is de iPad mini retina één van de betere tablets. De tablet is voorzien van een hoge resolutie scherm, biedt prima prestaties en een premium design. Natuurlijk profiteert ook de iPad mini retina van het ecosysteem van apps en accessoires, en is onlangs ook voor deze tablet de iOS 8-update uitgerold.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad mini retina of lees onze Apple iPad mini retina review.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)

Op het gebied van 7-inch Android tablets stond de Google Nexus 7 lange tijd bovenaan onze lijst maar aangezien dit model niet meer te koop is moesten we op zoek naar een opvolger. Deze opvolger hebben we gevonden in de vorm van de Asus MeMO Pad 7 (ME572C), een tablet met een prijs van 199 euro. Voor dit bedrag krijg je indrukwekkende prestaties, een hoge resolutie display en een recente versie van Android.

De Asus MeMO Pad 7 (ME572C) is voorzien van een design dat wellicht niet iedereen kan bekoren maar afgezien van dat kunnen we deze tablet als absolute aanrader voor iedereen die een 7-inch tablet zoekt bestempelen. De prijs- kwaliteitverhouding van dit model is simpelweg erg goed en wat ons betreft kun je er dus niet omheen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus MeMO Pad 7 (ME572C) of lees onze Asus MeMO Pad 7 (ME572C) review.

Overige en nieuwe tablets

We hebben de afgelopen maanden veel tablets getest en het is onmogelijk om elke goede tablet hier te behandelen. Ook komen er de komende maanden verschillende nieuwe modellen op de markt die mogelijk interessant zijn voor je verlanglijstje. Lees daarom vooral ook onze artikelen met de beste Windows 8 tablets en de beste Android tablets door. In deze artikelen hebben we een aantal andere interessante tablets genoemd die reeds te koop zijn en het overwegen waard zijn en bespreken we tablets die op korte termijn naar Nederland komen.

Tablets vergelijken

Een overzicht van alle tablets die reeds in Nederland te koop zijn en de komende weken verschijnen vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software. Wanneer je voor jezelf een aantal modellen onder elkaar gezet hebt die aan jouw voorkeuren voldoen dan kun je een tablet kopen.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (1)