CyanogenMod brengt eerste stabiele M-serie uit voor Android tablets

22 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
2013-cyanogenmod

CyanogenMod, de grootste alternatieve software-ontwikkelaar voor Android, heeft vandaag zijn eerste M-serie van de op Jelly Bean gebaseerde CyanogenMod 10.1 uitgebracht. De software is per direct beschikbaar voor een reeks Android-smartphones en -tablets, met de focus op de Nexus- en Galaxy-toestellen.

/p>

De alternatieve software is te downloaden op Get.CM, de downloadwebsite van CyanogenMod. De software, welke ook een ‘rom’ wordt genoemd, kan worden geïnstalleerd met een alternatieve recovery als ClockworkMod. Normaal brengt CyanogenMod enkel nighlies uit: bètaversies die elke dag voor een update worden voorzien. Dergelijke software kan hierdoor wel bugs bevatten en de M-serie is gestart om een stabiele rom naar het grote publiek te verspreiden. Een M-serie kun je voor een geruime tijd op je smartphone of tablet geïnstalleerd houden voordat je weer moet updaten en de meeste bugs moeten ook uit de software zijn gehaald.

CyanogenMod functies

CyanogenMod ontwikkelt op basis van het Android Open Source Project hun eigen Androidveries en voegen waar nodig nieuwe functies toe. CyanogenMod 10.1 Jelly Bean is uitgebreider dan de meeste software: zo kun je de quick tiles aanpassen, de led beheren, het lockscreen aanpassen en nog veel meer. De gebruiker heeft met CyanogenMod meer controle over zijn smartphone of tablet en probeert het maximale eruit te halen. Zo past CyanogenMod ook de kernel aan, het systeem dat de hardware met de software laat communiceren, wat veelal een betere batterijduur en snellere prestaties als positieve gevolgen heeft.

Advertentie

De M-serie van CyanogenMod 10.1 is onder andere beschikbaar voor de Nexus 7, Nexus 10, Galaxy Tab 2 10.1 en Galaxy Tab 2 7.0.

Via: Rootzwiki

Reacties (0)