Corning werkt aan ultradun Gorilla Glass voor opvouwbare smartphones

06 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
corning-gorilla-glass

Corning werkt momenteel aan een ultradun soort beschermglas binnen de Gorilla Glass-lijn, zodat opvouwbare smartphones ook beschermd kunnen worden. Om dit te kunnen bewerkstelligen, moet het glas dat nu al beschikbaar is, nog dunner worden gemaakt.

Ultradun Gorilla Glass voor opvouwbare smartphones

De website CNET heeft een kijkje in de keuken bij fabrikant Corning gekregen en heeft daar Polly Chu, technology director, kunnen spreken over de toekomst van het beschermglas voor opvouwbare smartphones. Het huidige glas dat daarvoor gemaakt is, is slecht één millimeter dik. Maar, zo geeft Chu aan in een reactie, om ervoor te zorgen dat het daadwerkelijk op een opvouwbare smartphone gebruikt kan worden, mag dat glas niet dunner zijn dan een mensenhaar. En zo ver is het bedrijf helaas nog niet, geeft Chu aan.

Zo komt er dit jaar nog een opvouwbare smartphone op de markt, de Flexpai van Royole. Die opvouwbare telefoon is niet voorzien van het ultradunne Gorilla Glass. In plaats daarvan wordt er geleund op plastic. Dit is echter niet de beste optie: los van het feit dat plastic snel krassen oploopt, kan het ook zijn dat de kleur mettertijd verandert. Dit zijn dingen die niet zullen gebeuren wanneer opvouwbare smartphones worden voorzien van het ultradunne glas van Corning, wanneer dat ook beschikbaar zal zijn.

Reacties (0)