Convertible HP Elite Dragonfly weegt minder dan een kilo

18 september 2019 2 Minuten 0 Reacties
hp-elite-dragonfly-afb-0

De HP Elite Dragonfly is een zakelijke convertible die enkele interessante opties aanbiedt voor de doorsnee gebruiker. Zo is het apparaat niet alleen heel licht, ook zijn er volop features aanwezig op het gebied van privacy.

Dit is de HP Elite Dragonfly

De HP Elite Dragonfly is een convertible met een scherm van 13,3-inch en een gewicht van onder de één kilo. Omdat het een convertible is (ook wel 2-in-1 genoemd) kun je het scherm naar achteren klappen, zodat je hem als een tablet gebruiken kunt. Er is ondersteuning voor stylussen, maar dat is een los verkrijgbare accessoire. Aan de zijkanten tref je twee Thunderbolt 3-poorten aan, waarmee je de laptop kunt opladen, evenals een usb 3.1- en hdmi-poort. HP heeft ook gedacht aan de geliefde koptelefoonaansluiting en een Kensington-lock.

Boven het scherm zit een camera met een beeldkwaliteit van 720p, die voorzien is van een privacyshutter. Door de shutter naar beneden te schuiven, weet je zeker dat niemand meekijkt. Bovendien ondersteunt de camera Windows Hello, waarmee je kunt inloggen via gezichtsherkenning. Onder het toetsenbord zit tevens een vingerafdrukscanner, dus je kunt op meerdere manieren inloggen. Microsoft vindt inloggen via een pincode ook veel veiliger dan met een wachtwoord, dus wat privacy betreft heb je mogelijkheden genoeg.

De HP Elite Dragonfly beschikt over een achtste generatie Intel Core U vPro-processor. Je hebt de keuze vanaf een Intel Core i3-8145U tot aan de Intel Core i7-8565U. Het apparaat kan worden voorzien tot 16 GB aan werkgeheugen (lpddr3) en 2 TB aan interne opslagruimte op een ssd (solid state drive). Het basismodel is verkrijgbaar met 8 GB aan werkgeheugen en een harde schijf van 128 GB. Verder is er ondersteuning voor het inmiddels beschikbare wifi 6 en kun je ook voor een model gaan met 4g-ondersteuning aan boord.

Advertentie

Normaal gesproken gaat de accu 16,5 uur mee. Maar wanneer je een iets zwaarder model neemt, en het dus niet erg vindt dat de HP Elite Dragonfly meer dan een kilo weegt, dan kun je kiezen voor een accu die 24,5 uur meegaat. Het standaard fhd-scherm heeft 400 nits, terwijl het uhd- met hdr-scherm 550 nits aan helderheid heeft. Ook kun je kiezen voor het Sure View-scherm: dat is een privacyvriendelijk fhd-scherm van duizend nits, die voorkomt dat andere mensen meekijken. De verkoop begint in november van dit jaar.

Reacties (0)