CES 2011: Tablets nemen Las Vegas over

29 december 2010 3 Minuten 0 Reacties
CES-feature

De afgelopen maanden zouden er al heel wat tablets gelanceerd of in ieder geval getoond hebben moeten worden, maar helaas zijn er veel uitgesteld. Nu is dat niet altijd leuk nieuws, maar het maakt de voorspellingen voor de CES 2011, komende januari, wel wat makkelijker. Wat kunnen we qua tablets allemaal verwachten?

Honeycomb in Vegas

Deze recentelijk gelanceerde video van Motorola laat ons zien dat de tablet van het merk tijdens de CES gelanceerd wordt. Op de website van Motorola is zelfs al een countdown teller geplaatst om de spanning wat op te voeren. We verwachten dat dit topstuk dan ook achter dik glas geplaatst zal worden aangezien het twijfelachtig is dat Google of Motorola CES bezoekers een prototype tablet in handen willen geven waarvan gezegd wordt dat deze ongeveer 10.000 dollar kost. Toch nemen we maar even aan de Honeycomb (Android 3.0) tablet dichterbij de lancering is dan we oorspronkelijk dachten.

Helaas denken we ook dat Motorola’s tablet de enige tablet op de cES zal zijn die gebruik maakt van Honeycomb. Google werkt naar alle waarschijnlijkheid exclusief samen met Motorola voor de ontwikkeling van Honeycomb. Toch zou een Samsung of LG Honeycomb tablet een welkome verrassing zijn.

Er komen Windows tablets

Honeycomb of geen Honeycomb? Eigenlijk verwachten we meer bombarie van Windows tablets dan van de Android tablets, zeker wanneer het aankomt op tablets die we snel kunnen verwachten. De afgelopen weken zijn er veel tekenen naar buiten gekomen dat merken als Samsung, Dell en anderen druk bezig zijn met de lancering van Windows 7 tablets. We hebben zelfs al wat sterke geruchten vernomen van een nieuwe Windows 7 tablet PC van Samsung, genaamd Gloria, welke een uitschuifbaar toetsenbord zou hebben.

Hiermee zeggen we absoluut niet dat Android niet zichtbaar aanwezig zal zijn. Integendeel zelfs. Er zullen enorm van tablet en e-readers te vinden zijn die op de verschillende Android versies draaien, naast veel Android tablets die we eerder dit jaar al op andere beurzen gezien hebben.

Wat we weten (denken we)

We denken dat we zowel Windows en Android tablets te zien krijgen van de Taiwanese fabrikanten, waaronder Asus en MSI. Asus komt met haar Eee Pads, waarvan er één zal draaien op Windows 7 en waarschijnlijk twee op Android. zal waarschijnlijk haar dual-screen Windows 7 tablet tonen en MSI komt met haar – Acernu al teleurstellende – Windows 7 WindPad op de proppen.

Lenovo zou ook met een aantal tablets moeten komen, zoals de U1 – deze keer draaiend op Windows en Android in plaats van Windows en Linux – en de LePad, wat eigenlijk de U1 is maar dan zonder een docking station keyboard.

Stilte..

HP is verdracht stil geweest met het naar buiten brengen van haar CES plannen. Hier en daar hebben we een gerucht gehoord, maar dat was ook alles. Als het bedrijf een tablet op de planken heeft liggen is het hoogstwaarschijnlijk de WebOS tablet – ook wel bekend als de PalmPad – waarvan HP zegt deze in 2011 te lanceren.

HP, Fujitsu en Toshiba komen waarschijnlijk met bescheiden updates voor hun tablet PC series. Misschien niet spectaculair, maar altijd de moeite waard om er meer over te weten.

Tablets Magazine tijdens CES 2011

Tablets Magazine zal natuurlijk zo veel mogelijk verslag uitbrengen van de ontwikkelingen tijdens de CES 2011. Hou onze website in de gaten voor het laatste en beste tablet nieuws.Reacties (0)