Bevreemding alom: ‘iPad Pro met Windows 10 populair in Taiwan’

27 december 2015 2 Minuten 0 Reacties
ipad-pro-keyboard

Een iPad Pro met als besturingssysteem Windows 10? Voor sommigen misschien een natte droom, voor Apple waarschijnlijk een nachtmerrie. Toch beweert een Taiwanese reseller deze apparaten te leveren.

‘iPad Pro met Windows 10 verkoopt goed’

Veel techblogs (meer, en nog meer) vermelden dat directeur Andy Tu van Data Express, de bewuste reseller, ‘ in een interview’ heeft gezegd dat de iPad Pro met Windows 10 en Office 365 goed verkoopt. Vervolgens gaat het verhaal steevast verder over de Apple Pencil, die er vaak bij wordt verkocht. De verwondering blijft: een iPad Pro met Windows 10, dat gaat toch tegen elke logica in? En kan de Apple A9X-processor wel met Windows omgaan?

Slordigheid, verkeerde vertaling?

Het is niet uitgesloten dat hier sprake is van een verkeerde vertaling van de Taiwanese directeur, een verspreking, of een slordige journalist die de opmerkingen over Office 365 – wat wel degelijk voor de iPad Pro geleverd wordt – heeft verward met Windows 10. Maar het is wel opvallend dat de blogs elkaar zo makkelijk napraten.

Digitimes

Digitimes, Patently Apple en nog een dozijn andere blogs hebben het er allemaal over, maar niemand weet het bewuste interview met de Data Express-directeur boven water te halen, en op de website van Data Express lijkt alleen de iPad Pro met iOS geleverd te worden. Er is nergens een plaatje te zien van een iPad met Windows erop.

Advertentie

Mac OSX

Dus totdat meer bewijzen verschijnen van deze wel heel bijzondere iPad Pro, nemen wij dit verhaal met een flinke schep zout. Nochtans: over de iPad Pro werd al meteen door veel reviewers opgemerkt dat het zonde is om zo’n snel apparaat te ontwikkelen voor een mobiel besturingssysteem, ze hadden er liever OSX op gehad.

En dat brengt ons bij een tweede vreemde opmerking in het verhaal van Digitimes: de iPad Pro zou door Data Express met zowel Windows 10 als Mac OSX worden geleverd. Dat lijkt op een heel slordige verschrijving, maar in China worden ook door diverse fabrikanten tablets geleverd met zowel Windows 10 als Android erop, dus wie weet.

Reacties (0)