Barnes & Noble lanceert Nook-editie Galaxy Tab 4 (10.1)

22 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
Galaxy-Tab-4-review-display

De Amerikaanse boekengigant Barnes & Noble heeft vorig jaar besloten geen eigen tablets meer te ontwikkelen en komt in plaats daarvan met aangepaste versies van populaire tablets. Afgelopen zomer introduceerde het bedrijf al een Nook-editie van de 7-inch Galaxy Tab 4 (7.0) en vandaag kondigt het bedrijf de Galaxy Tab 4 Nook 10.1 aan, dus ook gebaseerd op een Samsung tablet.

De Samsung Galaxy Tab 4 Nook komt nagenoeg compleet overeen met de versie die Samsung eerder dit jaar op de markt bracht en het grote verschil is dan ook met name op het gebied van software te vinden. Barnes & Noble levert maar liefst voor 200 dollar aan content mee met de tablet, waaronder digitale boeken, magazines, apps en tv-shows. Daarbij is de TouchWiz-interface van Samsung vervangen voor de Nook-interface van B&N. Deze interface is vooral gericht op de aanschaf van content uit de online winkel van het bedrijf, en moet het consumeren van content iets gebruiksvriendelijker maken.

De Nook-editie van de Galaxy Tab 4 (10.1) is voorzien van een 10.1-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Verder komt de tablet met 1.5GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, twee camera’s en een 6.800mAh accu.

Barnes & Noble verkoopt de Galaxy Tab 4 Nook 10.1 via de eigen website voor een prijs van 299,99 dollar. Klanten van B&N krijgen 10 procent korting op hun aankoop.

Lees ook onze Samsung Galaxy Tab 4 (10.1) review.

Reacties (0)