Asus Zenbook Flip S onthuld: dunste convertible ooit

29 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
asus-zenbook-flip-s-retina

Deze week vindt de Computex-beurs plaats in Taiwan. Fabrikant Asus heeft tijdens zijn persconferentie de dunste convertible ooit onthuld. Het gaat om de Asus Zenbook Flip S, dat slechts 10,9 mm dik is. Daarmee is 'ie dunner dan bijvoorbeeld de dunste MacBook Air, die 13,1 mm dik is.

Asus Zenbook Flip S

De Asus Zenbook Flip S beschikt over meer dan alleen een dunne behuizing. Het scherm is 13,3-inch groot, met randen van slechts 6,11 mm. Die zijn dus ook erg dun, waarmee de schermratio op een hoge tachtig procent komt te liggen. Het gaat daarbij om een UHD-paneel, dat hopelijk ook indrukwekkende prestaties kan leveren.

Daarvoor bouwt Asus in elk geval wel een goede processor in; de Intel Core i7-7500. Die processor krijgt maximaal 16 GB werkgeheugen en beschikt verder over een SSD-opslag van maximaal 1 TB. Asus zelf zegt dat zijn convertible daardoor sneller is dan de concurrentie en zou in benchmarktests bijvoorbeeld beter scoren dan de HP Spectre x360 en Apple MacBook.

De Asus Zenbook Flip S beschikt over een accu van 39Wh, die tot 11,5 uur mee kan gaan. Asus heeft een snellaadfunctie ingebouwd, die de batterij binnen 49 minuten voor zestig procent kan opladen. Het apparaat heeft twee usb-type-c-aansluitingen.

Advertentie

Het 13,3-inch 4K-scherm heeft ingebouwde ondersteuning voor een stylus. De Asus-pen kan 1.024 drukniveaus herkennen en werkt naar het schijnt behoorlijk soepel. Of die stylus meegeleverd wordt met de convertible is niet bekend. Voor het inloggen is er verder ook een vingerafdrukscanner ingebouwd aan de rand van het scherm.

Verkrijgbaarheid

De Asus Zenbook Flip S komt in september uit in de Verenigde Staten. De adviesprijs is daar 1.099 dollar, maar dan gaat het vermoedelijk om de goedkoopste variant. Of en wanneer het apparaat naar de Benelux komt is nog niet bekend.

Via Asus

Reacties (0)