ASUS werkt ook aan goedkopere Padfone (E T008) met 10.1-inch tablet

10 december 2013 1 Minuut 0 Reacties
ASUS-Padfone-Infinity

Morgen vindt in Taiwan de presentatie van de reeds veelbesproken Padfone mini plaats. ASUS lijkt echter ook te werken aan een middenklasse Padfone met 10.1-inch tablet.

ASUS heeft inmiddels al vier generaties van de Padfone, een tablet waarin een smartphone geschoven kan worden om op groter display te werken, gelanceerd. De vierde generatie, de New Padfone (A86) (beter bekend als de Padfone Infinity), is reeds te koop in Nederland voor een prijs van 799 euro, de prijs voor tablet in combinatie met smartphone. De smartphone los heeft een prijs van 549 euro. Dit model beschikt over high-end specificaties als een hoge resolutie display en een Qualcomm Snapdragon 800-processor.

Morgen voegt ASUS een kleinere versie aan het assortiment toe. De Padfone mini beschikt over een 4.3-inch smartphone, een 7- of 8-inch tablet en Android 4.3 Jelly Bean als besturingssysteem. De prijs en exacte beschikbaarheid van dit model zijn nog niet bekend. Maar, daar blijft het waarschijnlijk niet bij want vandaag zijn de eerste details over een middenklasse model opgedoken.

In de documenten van de Bluetooth SIG database vinden we informatie over de Padfone E T008 terug. Dit model beschikt over een 4.7-inch smartphone met dualSIM-optie en een 10.1-inch tablet waarin de smartphone geschoven kan worden. Over de overige specificaties, waaronder de processor en de Android-versie is nog niks bekend. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit model tussen de Padfone mini en de Padfone Infinity geplaatst en voor een prijs van rond de 500 euro verkocht. In 2014 zet ASUS dus vol in op het Padfone-concept, met voor elk budget een optie. Of het toestel ook naar Nederland komt is nog niet bekend, maar kijkend naar het feit dat de dualSIM-optie voornamelijk in Azië populair is lijkt te kans klein.

Reacties (0)