‘Asus werkt aan 9.4-inch en 14.2-inch Android tablets’

16 augustus 2014 2 Minuten 0 Reacties
ASUS-MeMO-Pad-10-review-camera

Volgens informatie in benchmarks werkt Asus aan twee Android tablets met nogal aparte schermformaten: 9.4-inch en 14.2-inch.

Over zo’n twee weken gaat in Berlijn IFA 2014 van start en ook Asus is van de partij. Echter, in tegenstelling tot eerdere jaren zijn er de afgelopen weken maar weinig geruchten over nieuwe tablets van de Taiwanese fabrikant verschenen. Tot vandaag want volgens informatie in benchmarks werkt Asus aan twee tablets met nogal aparte schermformaten.

De Duitse collega’s van MobileGeeks hebben benchmarks gevonden waarin twee Android tablets van Asus te zien zijn. Beide modellen zijn nog niet aangekondigd en beschikken over ongebruikelijke schermformaten; 14.2-inch en 9.4-inch. Een 9.4-inch tablet kunnen we nog wel in de line-up van Asus plaatsen maar een 14.2-inch model roept wat vragen op. Mogelijk combineert Asus deze tablet met een draadloos keyboard en wordt deze in de markt gezet als Transformer Pad.

Beide tablets beschikken, als we de benchmarkresultaten mogen geloven, over een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz en een Adreno 320 grafische processor. Deze processor is al wat ouder en mogelijk betekent dit dat de tablets geen high-end modellen zijn. Dit kunnen we ook opmaken uit de specificaties want het 9.4-inch model beschikt onder meer over 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een 1.280 bij 800 pixels resolutie. Aan de voorzijde bevindt zich een 0.3 megapixel webcam en aan de achterzijde een 2 megapixel camera.

Advertentie

De 14.2-inch tablet heeft een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie, wat gezien het formaat ook wel nodig is. Verder beschikt de tablet over 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde en een omgevingssensor waarmee de helderheid van het display afgeregeld wordt. Beide tablets draaien op Android 4.4 KitKat, de op het moment van schrijven meest recente versie van Android.

Zoals gezegd heeft Asus nog niks officieel bekendgemaakt over deze tablets en de verwachting is dat we meer te weten komen op 4 september. Op die dag houdt de Taiwanese fabrikant een persconferentie in Berlijn, waar ook Tablets Magazine bij aanwezig is. Houd de website begin september in de gaten voor de laatste nieuwtjes vanaf IFA 2014.

Reacties (0)