ASUS Transformer Prime GPS probleem door design, root tool beschikbaar

05 januari 2012 1 Minuut 6 Reacties
transformer-prime

Eerder deze week kwam ASUS met een reactie op de GPS problemen en de gelockte bootloader van de Eee Pad Transformer Prime. Het eerstgenoemde probleem zou gedeeltelijk opgelost worden met een firmware update en voor het tweede probleem zou een speciale unlock tool uitgebracht worden. Toch is het GPS probleem, zoals verwacht, niet zo simpel op te lossen met een software update.

Middels deze update is het namelijk mogelijk om satelliet data (positie) te downloaden via een Wifi netwerk, maar dit lost de trage verbinding met GPS satellieten en het zwakke signaal niet op. De website AnandTech heeft de Transformer Prime uit elkaar gehaald en vond dat het hardware design het grote probleem is voor de GPS functie. ASUS zelf gaf al aan dat de Transformer Prime door het unibody metallic design geen optimaal GPS apparaat is en dat wordt nu ook bevestigd. Het gesloten aluminium chassis blokkeert het GPS signaal simpelweg teveel. De Transformer Prime werd ook vergeleken met de huidige Eee Pad Transformer en hieruit bleek dat de GPS prestaties flink afgenomen zijn door het afstappen van een plastic behuizing. Volgens ASUS is de Transformer Prime dan ook geen volwaardig GPS device zoals een smartphone. De GPS functie is dan ook van de featurelijst afgehaald.

Transformer Prime root tool

In de reactie op alle kritieken gaf ASUS ook aan een unlock tool uit te brengen voor de vergrendelde bootloader. Hiermee kunnen tweakers hun tablet zelf inrichten met een custom ROM. Wel vervalt hierbij alle garantie op de tablet. ASUS zou deze unlock tool binnenkort uitbrengen, maar ViperBoy van RootzWiki is de fabrikant al voor. De viperMod Primer Tool geeft je de mogelijkheid de Transformer Prime nu al te voorzien van een eigen ROM. Ook kun je gewoon wachten tot 12 januari aangezien dan de Android 4.0 update voor de Prime uitgerold wordt.

Reacties (6)