Asus start uitrol Android 4.4 KitKat voor de Padfone Infinity (New Padfone)

13 augustus 2014 2 Minuten 1 Reacties
Asus-padfone-A86-review

Asus rolt Android 4.4 KitKat uit naar twee apparaten die vorig jaar geïntroduceerd werden; de Padfone Infinity en de Fonepad Note 6.

Hoewel Android L al aangekondigd is zijn veel fabrikanten nog druk bezig met de uitrol van Android 4.4 KitKat naar verschillende tablets en smartphones. Asus is één fabrikanten die hier nog veel tijd en moeite insteekt. Vorige maand rolde de Taiwanese fabrikant de update uit naar de Transformer Pad TF701 en vandaag is de update beschikbaar voor de Padfone Infinity, in Nederland de New Padfone genoemd.

Asus rolt Android 4.4 KitKat uit naar twee apparaten die vorig jaar geïntroduceerd werden. De eerste is de Padfone Infinity, een hybride apparaat dat bestaat uit een smartphone en een optionele tablet. In Nederland ligt dit apparaat als de New Padfone in de winkels. Helaas heeft Asus in Nederland maar weinig aandacht besteed aan de Padfone, in onze review waren we er immers aardig positief over. Het tweede toestel dat de update ontvangt is de Fonepad 6, een6-inch smartphone die helaas de Nederlandse markt nooit bereikt heeft.

Android 4.4 KitKat brengt niet bijzonder veel nieuwigheden voor tablet-bezitters, afgezien van wat stabiliteitsverbeteringen en wijzigingen in het uiterlijk van Android. Voor smartphone-bezitters wordt onder meer de telefoon-app en de camera-apps verbeterd. Alle toestellen krijgen daarnaast diepere integratie voor het printen vanaf je Android tablet. Asus voert zelf met de update ook wat veranderingen door, waarvan de ZenUI de belangrijkste is. Deze interface werd dit jaar geïntroduceerd en wordt met de update naar oudere apparaten gebracht. Voornamelijk de notificatie- en instellingenmenu’s krijgen hierdoor een plattere vormgeving.

Advertentie

De ZenUI brengt ook een aantal nieuwe apps met zich mee, waaronder een app waarmee bestanden van verschillende clouddiensten in één overzichtelijke weergave getoond kunnen worden en een app waarmee taken uitgesteld of gepauzeerd kunnen worden. Aan de andere kant verdwijnen er een aantal apps die vooraf geïnstalleerd waren op de Fonepad 6 en Padfone Infinity. Een overzicht van alle apps die verdwijnen vind je hier.

Meer informatie over hoe je de update kunt downloaden vind je op de supportpagina’s van Asus.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

T.A Blet

T.A Blet
14 augustus 2014 om 19:20

Top! Update voor de Fonepad 6.
Heerlijk toestel en gewoon te bestellen toen bij redcoon.nl hoor.

Inloggen