Asus ROG Phone 2 maakt gebruik van aangekondigde Qualcomm Snapdragon 855 Plus

16 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
qualcomm-logo

Qualcomm heeft een snellere versie van de Snapdragon 855-chipset aangekondigd met de naam Snapdragon 855 Plus. Deze levert 4 procent snellere cpu-prestaties en 15 procent snellere gpu-prestaties. De chipset gaan we als eerste zien in de Asus ROG Phone 2.

De Qualcomm Snapdragon 855 is de chipset van dit moment en vinden we terug in diverse vlaggenschepen als de Xiaomi Mi 9 en de OnePlus 7 Pro. Het bedrijf komt echter met een tussentijdse update voor de chipset. De nieuwe Qualcomm Snapdragon 855 Plus komt eraan en is met name voor gamers interessant met een hogere kloksnelheid en een tot 15 procent krachtigere gpu.

Het design van de Snapdragon 855 Plus is grotendeels gelijk aan die van de Snapdragon 855. Het verschil zit hem in de kloksnelheid van de Kyro 485-kern. Deze was geklokt op 2.84 GHz in de ‘oudere’ versie, maar gaat naar 2,96 GHz in de Plus. Dit moet tot 4 procent betere prestaties opleveren. Ook de gpu krijgt een update. De Adreno 640-gpu vinden we opnieuw terug in de Snapdragon 855 Plus, maar dan met 15 procent betere prestaties.

Volgens Qualcomm is de nieuwe versie speciaal gebouwd om de beste prestaties te leveren op het gebied van gaming. Qua interne modems verandert er ook niets. Willen fabrikanten de nieuwe chipset gebruiken voor een 5g-toestel, dan zullen ze zelf een 5g-modem moeten gaan gebruiken, want deze vinden we nog niet terug op het nieuwe model.

Asus ROG Phone 2

De eerste telefoon die gebruik gaat maken van de Snapdragon 855 Plus van Qualcomm is de Asus ROG Phone 2. De eerste afbeeldingen van dit toestel zijn uitgelekt via het Chinese Weibo. Volgens de laatste berichten maakt het toestel gebruik van een 120Hz-display, waardoor het een hogere verversingssnelheid heeft dan zelfs 90Hz op de OnePlus 7 Pro. De officiële presentatie van het toestel vindt volgende week plaats.

Bron Qualcomm, Weibo Via GSMArena

Reacties (0)