Asus komt met gaming smartphones ROG Phone 5-serie

10 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
Asus ROG Phone 5

Asus komt met drie nieuwe gaming smartphones in de ROG Phone 5-serie. ROG staat voor Republic of Gamers.

Het gaat om de Asus ROG Phone 5, ROG Phone 5 Pro en de ROG Phone 5 Ultimate. De nieuwe serie draait op de snelste processor van dit moment, namelijk de Qualcomm Snapdragon 888 met 5g-ondersteuning. Het Samsung amoled-scherm van 6,78-inch heeft een resolutie van 2.448 bij 1.080 pixels. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 144 Hz met een 300 Hz touch sampling rate, extreem lage latency en Delta-E <1 kleurnauwkeurigheid. Asus wil hiermee het perfecte beeldscherm voor gamers afleveren.

Groot, groter, grootst

Aan boord vinden we verder een batterij met een capaciteit van 6.000 mAh die je snel kunt opladen middels 65W-HyperCharge. De Pro- en Ultimate-modellen komen daarnaast met een matrix-beeldscherm aan de achterzijde van de behuizing. Gebruikers kunnen hier zelf aanpasbare animaties op weergeven. Het werkgeheugen is bij het reguliere en het Pro-model tot 16 GB verkrijgbaar. Het Ultimate-model komt zelfs met 18 GB werkgeheugen. Het opslaggeheugen bij de ROG Phone 5 gaat tot 256 GB. Bij het Pro- en Ultimate-model tot 512 GB.

Aan boord vinden we diverse sensoren en connectiviteitsopties als een vingerafdruksensor onder het display, face recognition, wifi 6, bluetooth 5.2, aptX, gps en nfc. Achterop vinden we drie camera’s van respectievelijk 64 megapixel, dertien megapixel (ultra-groothoek) en vijf megapixel (macro). Voorop vinden we een frontcamera van 24 megapixel. Het toestel draait op Android 11 met de ROG UI-softwareschil.

Smartphone voor gamers

Speciaal voor gamers is het AirTrigger 5-controlesysteem verder verbeterd. De serie komt met 10 verschillende motion controls en het Pro- en Ultimate-model komen met verborgen touchknoppen op de achterkant die dienst doen als L2/R2-knoppen, net als op een spelcomputer. Het GameFX audiosysteem moet zorgen voor gebalanceerde stereo audio. Ook kun je deze smartphones gebruiken in combinatie met gaming-accessoires.

ROG Phone 5 – Prijs en beschikbaarheid

De Asus ROG Phone 5-serie is binnenkort vooruit te bestellen in de webshop van Asus. De prijs voor het reguliere model start bij 799 euro. Het Pro-model heeft een adviesprijs vanaf 1199 euro en de Ultimate is straks verkrijgbaar vanaf 1299 euro. Het reguliere model moet vanaf deze maand verkrijgbaar zijn. De Pro in april en de Ultimate tenslotte in mei.

Lees meer over Asus.

Reacties (0)