Asus is voornemens minder tablets te gaan uitbrengen

20 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
asus-zenpad-3s-10-groot-1

Asus heeft naar buiten gebracht dat het bedrijf zich minder wil gaan concentreren op tablets en dus ook minder modellen zal uitbrengen. De fabrikant wil zich gaan concentreren op virtual reality en zal een groot deel van het personeel daarmee aan de slag laten gaan.

Minder tablets van Asus

De Taiwanese fabrikant Asus heeft laten weten zich in de toekomst minder op verschillende tablets te willen concentreren. Er komen minder tablets aan en het bedrijf wil zich ook op minder overzeese markten gaan focussen. Een groot gedeelten van de ruim duizend medewerkers van het bedrijf zal zich gaan bezighouden met virtual reality en augmented reality. Ook zal het personeel, het gedeelte dat zich voorheen bezig hield met tablets, meehelpen aan het ontwikkelen van smartphones. Dat meldt bestuursvoorzitter Jerry Shen, meldt DigiTimes.

De fabrikant heeft de verandering al doorgevoerd. Die begonnen medio 2016 en zullen ergens medio 2017 helemaal afgerond moeten zijn. In 2013 verscheepte Asus nog 12,1 miljoen tablets. Dat aantal daalde naar 9,4 miljoen in 2014. In 2015 was het aantal verscheepte tablets gedaald naar 5,9 miljoen, terwijl 2016 werd afgesloten met een totaal aantal verscheepte tablets van 3,3 miljoen. De tablets die het bedrijf nog zal uitbrengen, zullen bedoeld zijn voor het hogere en middensegment van de markt; goedkopere modellen lijken er dus niet meer aan te komen.

Een overzicht van alle tablets die Asus momenteel in Nederland te koop aanbiedt vind je in de tablet database. Hier kun je ook alle tablets vergelijken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)