Asus en HP werken aan eerste Windows-apparaten met Snapdragon aan boord

06 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
hp-envy-x2-1

Asus en HP hebben de eerste Windows 10-apparaten aangekondigd die werken met de Snapdragon-processor aan boord. Deze laptops moeten energiezuiniger en goedkoper zijn dan de huidige convertibles en 2-in-1-apparaten.

Nieuwe Windows-apparaten van Asus en HP

Microsoft en Qualcomm hebben laten weten dat Windows 10-apparaten in de toekomst niet alleen sneller, maar ook energiezuiniger kunnen worden. Asus en HP hebben nu de eerste modellen aangekondigd. Beide laptops draaien op een Qualcomm Snapdragon 835-processor, dezelfde processor die we tegenkomen in de LG V30 en Sony Xperia XZ Premium. De computers kunnen werken met een e-simkaart, maar beschikken nu nog over een sleuf waar gebruikers een nano-simkaart in kunnen stoppen voor online gebruik.

HP heeft de Envy x2 aangekondigd, een concurrent van de Microsoft Surface Pro-lijn. Het apparaat beschikt over een 12″-scherm en een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. De Envy x2 is een hybride laptop en dat betekent dat die een afneembaar toetsenbord heeft en dus ook als een losse tablet te gebruiken is. Het toetsenbord van de Asus is niet afneembaar; dit is een convertible model. Het scherm van de Asus NovaGo is 13,3-inch groot en de resolutie bedraagt 1.920 bij 1.080 pixels. Ook is er ondersteuning voor de bekende Asus Pen.

Beide apparaten met de Snapdragon-chipset aan boord beschikken over 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslagruimte (al moet de schijf van Asus sneller zijn; dat is een ufs 2.0-station). Daarnaast heeft de NovaGo een hdmi-poort en een sleuf voor micro-sd-kaarten, waardoor dit model wellicht meer geschikt is voor professioneel gebruik. Het besturingssysteem dat wordt meegeleverd is Windows 10S, maar Asus belooft dat je ook kunt upgraden naar Windows 10 Pro. De NovaGo heeft een vanafprijs van 599 dollar gekregen.

Beide apparaten moeten volgend jaar te koop zijn in de Verenigde Staten en enkele Europese landen.

Reacties (0)