ASUS bevestigt komst GPS dongle voor Transformer Prime

07 april 2012 1 Minuut 1 Reacties
Transformer-Prime-video-2

Eerder deze week doken er een aantal berichten op over een GPS dongle voor de ASUS Eee Pad Transformer Prime. Deze tablet heeft namelijk vanaf het begin af aan al problemen met de GPS functie. Gebruikers klagen over een zwak signaal of zelfs helemaal geen bereik. Een gratis (?) GPS dongle vanuit ASUS zou een einde aan deze problemen moeten maken.

Tegenover AllThingsD bevestigt ASUS nu dat er inderdaad binnenkort een dongle aangeboden zal worden aan bezitters van een Transformer Prime tablet. Helaas kon de fabrikant geen verdere details over het apparaat vrijgeven maar eerdere berichten spraken over een zeer kleine dongle die naadloos overgaat in het design van de tablet. Wel liet ASUS weten dat bezitters van een Transformer Prime zich vanaf 16 april april op de website van ASUS kunnen registeren voor een dongle.

Helaas wordt niet duidelijk of het hier alleen om Amerikaanse klanten gaat. Het zou vreemd zijn dat andere gebruikers overgeslagen worden dus ik ga er vanuit dat ook de Nederlandse klanten zich kunnen registreren. Ook wordt uit het statement van ASUS niet duidelijk of de dongle gratis aangeboden zal worden, maar wil ASUS de inmiddels zeer kritische klanten tevreden houden dan lijkt me dus niet meer dan logisch. ASUS Benelux heeft overigens laten weten nog niks over deze actie gehoord te hebben maar op 16 april komt er waarschijnlijk een wereldwijd persbericht uit.

Reacties (1)