Archos Flip: goedkope 11-inch convertible met Windows 10

27 augustus 2015 1 Minuut 0 Reacties
Lenovo-IdeaPad-Yoga-11S-retina

Van Archos horen we de laatste tijd niet veel meer maar met IFA 2015 voor de deur laat de fabrikant zien nog lang niet klaar te zijn met tablets en convertibles. Vandaag kondigt Archos namelijk de Archos Flip aan, een 11-inch convertible met Windows 10 en een aantrekkelijk prijskaartje.

De Archos Flip doet ons qua uiterlijk meteen denken aan een populaire convertible; de Lenovo Yoga. Het lijkt er zelfs op dat Archos voor een persafbeelding van de in 2012 gelanceerde Yoga met Windows RT heeft gekozen, voor onbekende reden. Het apparaat van Archos beschikt ook over een scharnier waarmee het display 360 graden te draaien is. Hierdoor kun je de convertible als laptop, als tablet en verschillende modi daar tussenin gebruiken.

De Flip heeft een 11.6-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels meegekregen en draait op een Intel Atom Z8300 x5-processor. Onder de motorkap zien we verder 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden terug.

Verder komt de Archos Flip met een 8.000mAh accu, een usb 3.0-poort, een hdmi-uitgang, een 2 megapixel camera, WiFi, Bluetooth, gps en een frame dat 20 mm dun is. Het apparaat draait op Windows 10-software.

Het meest interessante aan dit model is de prijs want de Archos Flip moet in de winkels komen te liggen voor een prijs van 249 euro. Wanneer de convertible naar Nederland komt is nog niet bekend.

Reacties (0)