Apple werkt aan vingerafdrukscanner voor iPad en iPhone

29 juli 2013 1 Minuut 0 Reacties
vingerafdruk

Vandaag is de vierde bètaversie van iOS 7 door Apple uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen met deze versie weer een hoop bugfixes en kleine verbeteringen verwachten maar ook zijn er in de code van de software aanwijzingen voor een toekomstige feature opgedoken.

In de code van iOS 7 is namelijk een folder met de naam ‘BiometricKitUI’ gevonden. Hierin zijn weer meldingen gevonden waarin gesproken wordt over een vingerafdrukscanner of vingerafdruksensor. Deze zou zich bevinden in de home-knop van de iPhone en zou gebruikers beveiligde toegang tot het mobiele apparaat bieden. Alleen de gebruiker met de juiste vingerafdruk krijgt dan namelijk toegang tot de inhoud en functies van de iPhone.

Hoewel de iPad niet specifiek in de code naar voren komt mogen we aannemen dat Apple deze feature ook zal inzetten voor de tablet. Voor de iPad zou een vingerafdrukscanner niet alleen interessant zijn door een betere beveiliging maar ook voor het gebruik door meerdere personen. Elke gebruiker krijgt met zijn of haar eigen vingerafdruk direct en snel toegang tot zijn of haar eigen account.

Wanneer Apple de vingerafdrukscanner daadwerkelijk in een nieuwe iPhone of iPad integreert blijft vooralsnog gissen. De verwachting is dat Apple in september of oktober een nieuwe 9.7-inch iPad en een nieuwe iPad mini aankondigt.

Via: @hamzasoo (Twitter)

Reacties (0)