Apple koopt Beats voor 3 miljard dollar

29 mei 2014 3 Minuten 0 Reacties
Beats-Audio-Apple-2

Na wekenlang geruchten is het nu bevestigd, Apple koopt het koptelefoonmerk Beats Electronics voor maar liefst 3 miljard dollar.

Het gerucht ging al een week of drie maar gisteren heeft Apple dan eindelijk bevestigd dat ze het koptelefoonmerk Beats Electronics gekocht heeft. Naast de bekende koptelefoons heeft Beats ook een streaming muziekdienst.

De aankoop is gisteren via persbericht persbericht bevestigd,  redelijk opvallend omdat Apple aanstaande maandag een keynote gepland heeft staan waar ze dit nieuws natuurlijk ook hadden communiceren. In het persbericht vind je informatie over de prijs; Apple betaald 2.6 miljard dollar in contanten en 400 miljoen in aandelen.

Beats kopelefoons

Hoewel er maar weinig (of geen?) serieuze audiofielen zijn die zichzelf onder de schare fans van de Beats koptelefoon plaatsen, is de koptelefoon van het merk een ontegenzeggelijk succes. Het zijn deze koptelefoons die het weer ‘acceptabel’ hebben gemaakt om met een heel groot ding op je hoofd door de stad te struinen, maar dan dus wel alleen als de b op de oordoppen te zien was. Beats is ondertussen marktleider in dit premium segment van deze markt. Niet alleen onder de jeugd is Beats een populair merk, ook artiesten en sporters lijken erg gecharmeerd te zijn van het merk. Een goed deel van de bekendere sporters en artiesten hebben zelfs special editions ontwikkeld en in samenwerking met Beats op de markt gebracht. Naast de (verschillende) grote koptelefoon maak Beats Electronics ook oordopjes, speakerboxen en meer.

Advertentie

Beats Music

Sinds een paar maanden heeft Beats Electronics zijn aanbod van producten ook verbreed door een muziekstreaming dienst te lanceren. De makkelijkste vergelijking is natuurlijk te maken met Spotify. Maar het verschil tussen Beats Music en andere diensten is dat curatie van de playlists in de 300 categorieën een extreem belangrijke rol speelt. Ook hier weer zijn er verschillende bekende artiesten die hun eigen lijstjes favoriete muziek bijhouden, maar zijn er ook professionals die zich met niets anders bezig houden dan de Rock playlist te verzien van de allerbeste nummers.

Apple en Beats

Door deze overname komen beide onderdelen in handen van Apple. Ook de oprichter Dr. Dre en Jimmy Iovine zullen deel uit gaan maken van het Apple-team. Dr. Dre is natuurlijk een van de bekendste rappers ter wereld en onlosmakelijk met Beats verbonden (Beats by Dre). Jimmy Iovine is een producer die zijn sporen ook wel verdiend heeft in de wereld. De verwachting is dat het Iovine is die samen met Eddy Cue de contracten met de verschillende aanbieders van muziek gaat uithameren.

Het koptelefoonmerk (en zoals het er nu naar uitziet ook de speakers etc.) zal blijven bestaan en voor een goed deel autonoom gerund gaan worden. De Beats zullen dus nog niet zomaar van het straatbeeld verdwijnen, en met de kracht van Apple kan de populariteit zomaar nog eens een extra vlucht krijgen. Beats Music lijkt op dit moment ook te blijven bestaan en zijn naam te behouden. Apple heeft op dit moment in de vorm van iTunes Radio een optie die ze gratis beschikbaar kunnen gaan stellen, waar Beats Music dan de rol van het premium-aanbod kan gaan vervullen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)