Apple kondigt iPad mini met retina-display aan

22 oktober 2013 1 Minuut 0 Reacties
iPad-mini-2-3

Naast een slankere en lichtere iPad Air heeft Apple tijdens een perspresentatie in de VS ook een nieuwe iPad mini aangekondigd. De nieuwe versie beschikt over een retina-display en maakt gebruik van de nieuwe A7-processor.

iPad mini retina

De iPad mini retina is zoals de naam al aangeeft een nieuwe versie met hoge resolutie retina-display. Het formaat van het display is met 7.9-inch hetzelfde gebleven, alleen de resolutie is verhoogd naar 2.048 bij 1.536 pixels. Verder is er onder de motorkap ook een belangrijke verbetering doorgevoerd. De iPad mini retina beschikt namelijk over dezelfde krachtige Apple A7-processor als de iPad Air. De tablet is met 7.5 millimeter net zo dun als de iPad Air mar weegt door zijn kleinere formaat met331 gram wat minder.

Ook is de iPad mini retina uitgerust wifi met MIMO-technologie en twee antenne’s voor sneller internet, een 5 megapixel iSight camera aan de achterzijde en een FaceTime HD camera aan de voorzijde. De tablet wordt vanuit de winkel voorzien van iOS 7 software, en de apps iPhoto, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, en Keynote worden vanaf nu ook bij alle nieuwe iOS-apparaten gratis meegeleverd. De batterijduur van de tablet bedraagt volgens Apple ongeveer 10 uur.

Prijs en beschikbaarheid

De iPad mini met retina-display moet vanaf begin november in de Nederland te koop zijn voor een prijs die waarschijnlijk op 389 euro ligt. Hiervoor krijg je de 16GB wifi-only versie. Vanzelfsprekend komt er ook een 32GB- en een 64GB-variant die beiden ook als 4G-versie gekocht kunnen worden. Opvallend is dat er ook een 128GB-variant met of zonder 4G gelanceerd wordt. Daarnaast heb je de keuze uit de kleuren White/Silver en Space Gray/Black.

Advertentie

Overigens blijft de eerste generatie iPad mini te koop. Dit model wordt echter met 40 euro in prijs verlaagd. De 16GB wifi-only versie komt hierdoor op een prijs van 289 euro.

Reacties (0)