Apple iPad 2 met hogere resolutie, hogere prijs voor Retina display?

16 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
ipad-2

Een aantal afbeeldingen in de nieuwste versie van iBooks lijken dezelfde naamgeving te hebben als iPhone apps wanneer zij geschikt moeten zijn voor zowel nieuwe als oude iPhone displays. Met andere woorden, de beelden impliceren dat de iPad 2 een soortgelijke transformatie zal ondergaan; dezelfde schermgrootte behouden, terwijl de resolutie van het scherm verdubbeld wordt. Mogelijk maakt Apple hiervoor gebruik van de Retina display techniek.

Een veelgehoorde klacht over de huidige iPad is de lage resolutie, dus veel mensen zouden hiermee erg blij zijn. HD (720p) content en 16:9 schermen zijn bij de nieuw gelanceerde tablets een normaliteit, dus iPad moet hier zeker mee komen, of nog hoger reiken.

Hogere prijs voor iPad Retina display?

Het maken van een hoge resolutie display (wellicht Retina?) in hetzelfde formaat als het oude display is niet simpel en zeker niet goedkoop, wat ons op het volgende gerucht brengt; Best Buy, een Amerikaanse online winkel heeft wellicht een foutje gemaakt door nieuwe iPad modellen (zonder afbeeldingen) online te zetten. De drie nieuwe iPads die erop stonden zouden binnenkort verschijnen. Twee van de drie tablets worden verkocht voor 599,00 dollar, de andere voor 699,00 dollar. Wellicht dat het Retina display dus als extra optie komt voor 100,00 dollar extra. De prijs gaat in ieder geval niet omlaag..

Reacties (0)