Apple introduceert slanke en lichte iPad Air

22 oktober 2013 2 Minuten 0 Reacties
iPad-Air-5

Apple heeft vandaag tijdens een perspresentatie in de VS de nieuwste generatie iPads aangekondigd. Het bedrijf uit Cupertino komt met de iPad Air en de tweede generatie iPad mini.

Apple iPad Air

Zoals verwacht is er qua uiterlijk een hoop veranderd. De vijfde generatie iPad beschikt over een 20 procent dunner design en bezels rondom het display die een stuk slanker geworden zijn. Hiermee gaat de iPad Air richting het uiterlijk van de iPad mini. Het gewicht is ook flink verlaagd, de iPad Air weegt namelijk nog maar 453 gram. Het enige dat niet veranderd is, is het formaat van het display en de resolutie. De iPad Air is nog steeds 9.7-inch groot en beschikt over een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels.

iPad-Air-3

Onder de motorkap vinden we een nieuwe Apple A7-processor, een 64-bit processor die ook in de iPhone 5S te vinden is. De chip moet achtmaal de prestaties van de originele iPad bieden, en zelfs 72 maal de grafische prestaties. Deze processor wordt vergezeld door een M7-processor die onder andere de berekeningen van de accelerometer en gyroscoop voor zijn rekening neemt. De nieuwe processor moet in combinatie met de batterijduur zorgen voor een accuduur van ongeveer 10 uur.

Verder beschikt de iPad Air over een 5 megapixel iSight camera aan de achterzijde, dual-microphones, dual-band (2.4GHz en 5GHz) 802.11n Wi-Fi en MIMO voor sneller internet, een FaceTime HD camera aan de voorzijde en natuurlijk iOS 7 als besturingssysteem. De apps iPhoto, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, en Keynote worden vanaf nu ook bij alle nieuwe iOS-apparaten gratis meegeleverd.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De iPad Air moet vanaf 1 november in Nederland te koop zijn en komt in een Silver/White en een Space Gray/Black variant. Vanzelfsprekend zijn er ook weer 16GB, 32GB en 64GB versies, en je hebt de keuze uit een wifi-only en een wifi plus 4G-variant. Opvallend is dat er ook een 128GB-variant met en zonder 4G gelanceerd wordt. De 16GB-versie gaat voor 479 euro over de toonbank, de 16GB 4G-versie kost 599 euro.

Opvallend is dat de iPad 2 ook nog te koop blijft. Dit model behoudt een prijs van 379 euro. De vierde generatie iPad verdwijnt dus van het toneel.

Reacties (0)