Apple iCloud versus Google Music Beta en Amazon Cloud Drive

08 juni 2011 1 Minuut 0 Reacties
Apple-iCloud-vs-Google-Music-Beta-vs-Amazon-Cloud-Player

Deze week werd de nieuwe iCloud dienst van Apple groots aangekondigd en het mooie is dat de basisdienst voor elke gebruiker gratis is. Het belangrijkste element van iCloud is iTunes. Amazon en Google hebben recentelijk ook muziek cloud diensten gelanceerd in de vorm van Amazon Cloud Drive en Google Music Beta. Wat zijn de verschillen en welke is de betere keuze? 9to5 Mac heeft alles in bovenstaande afbeelding naast elkaar gezet.

Zoals je in de tabel ziet wordt het lastig voor Google en Amazon om Apple te verslaan. iTunes is al zeer populair en Apple heeft ook nog eens de steun van alle grote platenlabels. Amazon en Google hebben geen contracten lopen met platenlabels en kunnen daarom ook geen muziek verkopen in binnen hun cloud diensten. Gebruikers moeten hun elders aangeschafte muziek dus zelfs uploaden.

iCloud niet voor Windows XP gebruikers

Toch is iCloud niet helemaal perfect. Zo is de dienst niet te gebruiken voor mensen met een Windows XP computer, en moet je ook beschikken over Outlook 2007 of 2010. Wellicht hoopt Apple dat XP gebruikers de overstap gaan maken naar een nieuwe computer, een Mac welteverstaan.

Bron: TUAW

Reacties (0)