App Review: Instapaper voor de iPad

12 juli 2012 1 Minuut 0 Reacties
iPad-Instapaper

In de categorie App Reviews belichten we interessante en populaire applicaties voor tablets middels een video. We kijken naar applicaties voor Android tablets en de iPad. Sam richt zich op applicaties voor de iPad en Martijn belicht Android applicaties. Mocht je op de hoogte willen blijven van de nieuwste app review video's, abonneer je dan op deze YouTube Playlist.

Instapaper

Instaper is een van de apps die een vaste plek heeft in mijn dock. Dat betekent dat dat ik vanaf elke pagina op mijn iPad snel en makkelijk toegang heb tot de app. Er is maar ruimte voor een paar apps die deze ‘voorkeursbehandeling’ kunnen krijgen en hiermee wil ik dus aangeven dat Instapaper een van mijn meest gebruikte en favoriete apps is.

Instapaper is een dienst/app die onder de read-it-later diensten valt. Misschien is het wel een van de originele bedenkers van deze categorie (volgens mij wel). Dit soort apps zorgen ervoor dat je artikelen en andere content die je daarvoor hebt aangemerkt in een uniforme weergave kan lezen, op een later moment. Content kan je aan Instapaper toevoegen via verschillende manieren zoals een bookmark in de browser of via een van de vele apps die integratie met Instapaper hebben. Het aanbod van apps met deze integratie is enorm en een gebrek aan integratie is voor mij soms een reden een app niet te gebruiken.

Er zijn veel verschillende opties en settings die je kan aanpassen om de best mogelijk passende ervaring aan jouw voorkeuren te kunnen bieden. Zo zijn er keuzes voor verschillende lettertypes, achtergrondkleuren, manieren van bladeren enzovoorts. In onderstaande video review loop ik langs een hoop van deze opties en toon ik een paar manieren om content aan je Instapaper account toe te voegen.

Advertentie

Instapaper is sinds kort cross-platform en is dus te gebruiken op zowel iOS, Android maar ook gewoon via de browser op je laptop of desktop.

Review video

iOS App downloaden

Android App downloaden

  • Naam: Instapaper voor Android
  • Prijs: €2,99
  • Type: Productiviteit/Read It Later
  • Link: Instapaper in de Play Store

Website: Instapaper


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)