AOC komt met assortiment Android tablets

25 maart 2014 1 Minuut 0 Reacties
AOC-Android-tablets

We kennen AOC vooral van de monitoren maar het bedrijf probeert ook stappen te zetten in de tabletmarkt. Vorige week heeft het bedrijf drie Android tablets aangekondigd.

AOC komt met een 7-inch, een 8-inch en een 10.1-inch Android tablet. Alle drie de tablets draaien op een Rockchip RK3188 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz en zijn voorzien van een ips lcd display.

Van het 8-inch model weten we dat de resolutie 1.280 bij 800 pixels bedraagt, dat er standaard een 3G-module voor mobiel internet beschikbaar is, dat zich aan de voorzijde een 2 megapixel webcam bevindt en dat de achterzijde is voorzien van een 5 megapixel camera voor foto’s en video’s.

Over de specificaties van de 7-inch en 10,1-inch modellen is nog maar weinig bekend, behalve dat ze naast de Rockchip-processor beschikken over een ips lcd display, een 3 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde.

Advertentie

De drie modellen zijn kijkend naar de specificaties waarschijnlijk gericht op het het low-end en middenklasse segment maar over de prijs wilde AOC nog niks loslaten. Ook is het niet duidelijk of we de tablets op de Nederlandse markt kunnen verwachten, maar AOC zou wel van plan zijn tablets in Europa te lanceren.

Tijdens IFA 2013 in september bevestigde een woordvoerder van Philips namelijk dat het bedrijf in 2014 zijn eerste Android tablets in Europa zou lanceren, onder de vlag van AOC. AOC is een dochteronderneming van TP Vision, het bedrijf dat een joint venture aangegaan is met Philips en inmiddels al tv’s onder de naam van het Nederlandse bedrijf uitbrengt.

Reacties (0)