Angry Birds: Transformers voor Android nu uit in Google Play Store

31 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
Angry-Birds-Transformers

Android-bezitters hebben er langer naar moeten uitkijken dan mensen met een iOS-apparaat, maar hij is er nu: Angry Birds: Transformers. Dit is de game die vogels en robots samenbrengt en de eerste Angry Birds-game die afstapt van de slinger-gameplay.

Angry Birds: Transformers

Mensen met een iPhone 6 Plus of een glimmende iPad hebben er al twee weken mee kunnen spelen: Angry Birds: Transformers. Nu is de game dan ook uit voor mensen met een Android-apparaat. In de game zien we de bekende boze vogels samengevoegd worden met de vaak ook boze robots. Bovendien stapt Angry Birds ook voor het eerst af van het slingerprincipe, waar je een vogel een gebied in slingert om zo veel mogelijk groene varkentjes en gebouwen om te laten vallen. Nee, in plaats daarvan krijg je de kans nu direct op hen te knallen.

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat we Angry Birds gemixt zien worden met een totaal andere franchise; zie daarvoor Angry Birds: Star Wars maar eens. Angry Birds: Transformers is daarom niet om die, maar wel om een andere reden, een vreemde eend in de bijt. Dit is namelijk een run-and-gun-game: een spel waarin je lekker en volop kunt knallen op alles dat beweegt en ondertussen obstakels op je pad ontwijkt door daar bijvoorbeeld overheen te springen. Ondertussen word je zelf ook van de nodige kogels om het hoofd voorzien, van de biggen in de achtergrond.

Je kunt als vogel die is getransformeerd in een robot ook veranderen in voertuigen, zoals auto’s en motoren, om nog sneller door de levels te navigeren. Hoewel dat allemaal tof en leuk klinkt, slaat het als Angry Birds-titel eigenlijk helemaal nergens op. Buiten het feit dat we de boze vogeltjes zien, heeft dit niets te maken met de basis van de serie. Maar dat is in dit geval helemaal niet erg. De game is gratis te downloaden, maar bevat in-app-aankopen.

Angry Birds: Transformers

Reacties (0)