Android tablets worden nu al goedkoper

08 juli 2011 1 Minuut 1 Reacties
Toshiba-tablet-Android

Een tijdje geleden meldden we al dat er geruchten waren over prijswijzigingen voor Android tablets en nu zien we het dan ook echt gebeuren. Helaas nog niet in Nederland, maar in de VS, waar de meeste tablets al langer op de markt zijn, worden nu prijswijzigingen doorgevoerd.

Motorola is de eerste die dit in de VS doorvoert. Haar Wifi-only Xoom tablet is momenteel te koop voor 499,00 dollar (zo’n 350,00 euro), wat een heel verschil is met de 550,00 euro die je hier minimaal moet betalen. Acer en Toshiba zouden volgens Digitimes de volgende fabrikanten zijn. In Japan is de Iconia Tab A500 al 100 dollar goedkoper geworden en Acer zou in augustus ook de VS prijzen willen verlagen. Toshiba, die haar tablets pas recentelijk gelanceerd heeft, zou ook denken aan prijsverlagingen. Zoals we in een eerder bericht al meldden is de ASUS Eee Pad Transformer een van de verantwoordelijke tablets voor deze veranderingen. De Transformer is relatief goedkoop in de markt gezet voor 399,00 euro (399,00 dollar).

Hopelijk komen de prijswijzigingen niet alleen ten goede aan consumenten in de VS en kunnen wij binnenkort ook een HTC Flyer, LG Optimus Pad of Motorola Xoom voor een redelijke prijs aanschaffen.

Reacties (1)